Propozycja na jesień. Serowe grzyby
Faszerowane grzybowe kapelusze to idealna propozycja na jesienną kolację. Proponujemy przygotowanie ich w wersji wegetariańskiej. Mięsożercy mogą jednak urozmaicić potrawę poprzez dodanie np. boczku.
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 1-2 |
Rodzaj diety: |
- 4 duże pieczarki
- 100 g sera pleśniowego np. gorgonzola
- 25 g orzechów włoskich
- masło
- pieprz, sól
- papryka
- cebula
Rozgrzewamy piekarnik do 180 stopni. Na blaszce układamy kapelusze grzybów, na których umieszczamy wszystkie składniki. Pieczemy około 10 minut, do momentu aż ser się roztopi.
Kategoria przepisów | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze