Ryba w occie
Zostały wam kawałki panierowanej ryby po Świętach? Można przedłużyć ich świeżość marynując je w octowej zalewie. Przepis z bloga "zGotowana Paula".
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 2-3 |
Okazja: |
Zalewa:
- 0,5 szklanki octu
- 2 szklanki wody
- 5 kulek ziela angielskiego
- 3 liście laurowe
- 2 łyżki cukru
- 1 cebula
Ryba to dorsz usmażony panierce z mąki, jajka i bułki tartej. Rybę ułożyć w słoiku i zalać gorącą zalewą. Wystudzić i odstawić do lodówki na kilka dni
Zobacz też przepis na sałatkę gyros
src="https://d.wpimg.pl/48002593-294060670/salatka.jpg"/>
Kategoria przepisów | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze