Trwa ładowanie...
d1s0jbc

Kanapki z pastą jajeczną

Przepis

Pyszna klasyka, do tego zapewniająca solidną porcję wartości odżywczych. Kilka składników, prosty przepis. o ważne, ponieważ rano liczy się każda minuta. Najlepiej smakuje ze świeżym pieczywem.

d1s0jbc
1.0
(1 głos)
Oceń:
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

1

Adobe Stock
Źródło: Adobe Stock
Składniki
  • 2 kromki pieczywa pełnoziarnistego (najlepiej niskosodowego)
  • 2 małe jajka
  • 2–3 łyżki chudego, niesolonego twarożku (do 3% tłuszczu)
  • łyżeczka oliwy
  • gałązka natki pietruszki (lub kilka listków bazylii, albo 2–3 łyżki rzeżuchy)
  • szczypta gałki muszkatołowej lub kurkumy
  • pieprz
  • 100–150 g dowolnych świeżych warzyw (np. ogórek, papryka, pomidor, rzodkiewki, kalarepa)
Przepis
  • Jajka ugotuj na twardo (7–8 minut).
  • Przelej zimną wodą, obierz ze skorupek i pokrój na mniejsze części.
  • Zmiksuj z twarożkiem i oliwą, dopraw przyprawami.
  • Zieleninę drobno posiekaj i wymieszaj z masą jajeczną.
  • Rozsmaruj pastę na kromkach chleba.
  • Podawaj kanapki w towarzystwie świeżych warzyw.

Przepis z książki Agaty Lewandowskiej "Pokonaj nadciśnienie dietą DASH"

  Materiały prasowe
Źródło: Materiały prasowe
Kanapki z pastą jajeczną
Kategoria przepisów
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

2
Share
d1s0jbc
d1s0jbc
d1s0jbc
d1s0jbc
d1s0jbc
Więcej tematów
d1s0jbc