Trwa ładowanie...
d1gqh5g
07-06-2008 16:22

Wigilijny karp z jogurtowym sosem

Przepis

Szukasz niebanalnego pomysłu na wigilijnego karpia? Wypróbuj nasz przepis na ostrego karpia w sosie jogurtowym. Skradnie serca nawet największych smakoszy.

d1gqh5g
5.0
(2 głosy)
Oceń:
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

2-3

Okazja:
123
Źródło: 123
Składniki
  • 2 kg karp
  • oliwa z oliwek

Przyprawa kajeńska:

  • 1 łyżka papryki
  • 1 łyżeczka suszonego oregano
  • 1 łyżeczka czarnego mielonego pieprzu
  • 1 łyżeczka musztardy w proszku
  • 0,5 łyżeczki czosnku w proszku
  • 0,5 łyżeczki pieprzu kajeńskiego

Sos jogurtowy:

  • 1 szklanka dobrego jogurtu
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • 1 mały ogórek utarty
  • 2 łyżki posiekanego koperku
  • sól, pieprz do smaku
Przepis

Karpia sprawić, umyć, dokładnie wyfiletować. Podzielić na porcje natrzeć przyprawą kajeńską, odstawić w chłodne miejsce na 1 godzinę. Przygotować sos, wszystkie składniki dokładnie wymieszać, przyprawić. Na patelni rozgrzać olej, smażyć przygotowane filety z karpia na złoty kolor, obsączyć z nadmiaru tłuszczu. Podawać z sosem jogurtowym.

Przepis dodał użytkownik justina222

Wigilijny karp z jogurtowym sosem
Kategoria przepisów
Rodzaj potrawy
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

2

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d1gqh5g
d1gqh5g
d1gqh5g
d1gqh5g
Więcej tematów
d1gqh5g