Trwa ładowanie...
d5lgs3b
d5lgs3b

Ryba w pikantnych warzywach

Przepis

Ryba w pikantnych warzywach to luźna wariacja na temat ryby po grecku. W sam raz dla wielbicieli ostrej kuchni.

3.0
(1 głos)
Oceń:
d5lgs3b
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

2-3

Okazja:
Ryba w pikantnych warzywach
Składniki
  • Filet z mintaja – 0,5 kg
  • Marchew 2 szt.
  • Pietruszka 1 szt.
  • Połowa małego selera
  • Por – biała część
  • Sos sambal (tutaj Folwark)
  • Sól/pieprz/cukier
  • Sok z cytryny
  • Mąka
  • Olej
Przepis

Warzywa zetrzeć na tarce na grupych oczkach. Podsmażyć na patelni doprawiając solą, pieprzem i cukrem. Odstawić do ostudzenia. Filety oprószyć sola i pieprzem, skropić cytryną. Obtoczyć w mące, podsmażyć. Odstawić do ostudzenia. Usmażone filety przełożyć warzywami. Podawać na zimno lub na ciepło.

Przepis dodał użytkownik Kobi

Ryba w pikantnych warzywach
Kategoria przepisów
Rodzaj potrawy
Sposób przygotowania
Główne składniki
d5lgs3b

Podziel się opinią

Share
d5lgs3b
d5lgs3b

d5lgs3b
d5lgs3b
d5lgs3b