Ryba w pikantnych warzywach
Ryba w pikantnych warzywach to luźna wariacja na temat ryby po grecku. W sam raz dla wielbicieli ostrej kuchni.
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 2-3 |
Okazja: |
- Filet z mintaja – 0,5 kg
- Marchew 2 szt.
- Pietruszka 1 szt.
- Połowa małego selera
- Por – biała część
- Sos sambal (tutaj Folwark)
- Sól/pieprz/cukier
- Sok z cytryny
- Mąka
- Olej
Warzywa zetrzeć na tarce na grupych oczkach. Podsmażyć na patelni doprawiając solą, pieprzem i cukrem. Odstawić do ostudzenia. Filety oprószyć sola i pieprzem, skropić cytryną. Obtoczyć w mące, podsmażyć. Odstawić do ostudzenia. Usmażone filety przełożyć warzywami. Podawać na zimno lub na ciepło.
Przepis dodał użytkownik Kobi
Kategoria przepisów | |
Rodzaj potrawy | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze