Trwa ładowanie...
d41h64e
d41h64e

Orientalne kotlety rybne. Podaj z ulubioną surówką

Przepis

Kotlety rybne to świetny pomysł na piątkowy obiad. Dzięki orientalnym dodatkom są wyraziste i lekko pikantne. Doskonale smakują podane z ryżem i surówką. Więcej pyszności znajdziecie na "Gotuj ze mną".

2.0
(4 głosy)
Oceń:
d41h64e
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

1-2

Rodzaj diety:
Zdjęcie
Gotuj ze mną
Zdjęcie
Składniki
  • 400 g filetów z ryby
  • 1/4 szklanki mąki ryżowej lub kukurydzianej
  • 1 łyżka sosu rybnego
  • 1 jajko
  • 1/2 szklanki posiekanej świeżej kolendry
  • 1 łyżeczka tajskiej pasty curry
  • 100 g zielonej fasoli drobno pokrojonej
  • 2 cebulki posiekane
  • słodki sos chili do podania z gotową rybą
  • 1/2 łyżeczki mielone chili
  • sól, pieprz według uznania
Przepis

Rybę zmiksować na gładką masę. Dodać mąkę, sos rybny, jajko, kolendrę, chili, pastę curry, sól, pieprz i wymieszać. Następnie dodać fasolkę, cebulę. Wymieszać. Mokrymi dłońmi formować kulki, spłaszczyć, układać na desce. Rozgrzać olej, smażyć na złoty kolor z dwóch stron. Podawać z sosem chili i ulubionymi dodatkami.

Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl

Orientalne kotlety rybne. Podaj z ulubioną surówką
Kategoria przepisów
Rodzaj potrawy
Sposób przygotowania
d41h64e

Podziel się opinią

5
7
Share
d41h64e
d41h64e

d41h64e
d41h64e
d41h64e