Orientalne kotlety rybne. Podaj z ulubioną surówką
Kotlety rybne to świetny pomysł na piątkowy obiad. Dzięki orientalnym dodatkom są wyraziste i lekko pikantne. Doskonale smakują podane z ryżem i surówką. Więcej pyszności znajdziecie na "Gotuj ze mną".
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 1-2 |
Rodzaj diety: |
- 400 g filetów z ryby
- 1/4 szklanki mąki ryżowej lub kukurydzianej
- 1 łyżka sosu rybnego
- 1 jajko
- 1/2 szklanki posiekanej świeżej kolendry
- 1 łyżeczka tajskiej pasty curry
- 100 g zielonej fasoli drobno pokrojonej
- 2 cebulki posiekane
- słodki sos chili do podania z gotową rybą
- 1/2 łyżeczki mielone chili
- sól, pieprz według uznania
Rybę zmiksować na gładką masę. Dodać mąkę, sos rybny, jajko, kolendrę, chili, pastę curry, sól, pieprz i wymieszać. Następnie dodać fasolkę, cebulę. Wymieszać. Mokrymi dłońmi formować kulki, spłaszczyć, układać na desce. Rozgrzać olej, smażyć na złoty kolor z dwóch stron. Podawać z sosem chili i ulubionymi dodatkami.
Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
Kategoria przepisów | |
Rodzaj potrawy | |
Sposób przygotowania |
Podziel się opinią
Komentarze