Grecka zupa cytrynowa. Zastąpi dwudaniowy obiad
Szybka w przygotowaniu i pyszna zupa pełna wartościowych składników. Świeże warzywa, ryba i sok z cytryny tworzą aromatyczną i harmonijną całość. Więcej smakowitych inspiracji znajdziecie na blogu "Gotuj ze mną".
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 2-3 |
Okazja: |
Marchew, pietruszkę, selera, ziemniaki kroimy w kostkę. Zalewamy 2 l wody i gotujemy około 20 minut na małym ogniu. Czosnek, cebulę i paprykę kroimy na drobno i szklimy na maśle, dodajemy do wywaru. Gotujemy 10 minut. Rybę kroimy na mniejsze kawałki, solimy, posypujemy pieprzem dodajemy do zupy. Gotujemy około 15 minut. Doprawiamy bazylią, solą, pieprzem, sokiem z cytryny. Nalewamy do miseczki, dekorujemy plasterkami cytryny i natką pietruszki. Podajemy.
Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
Kategoria przepisów | |
Rodzaj potrawy | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze