Trwa ładowanie...
d33k1qi
Alina Jasińska

Grecka zupa cytrynowa. Zastąpi dwudaniowy obiad

Przepis

Szybka w przygotowaniu i pyszna zupa pełna wartościowych składników. Świeże warzywa, ryba i sok z cytryny tworzą aromatyczną i harmonijną całość. Więcej smakowitych inspiracji znajdziecie na blogu "Gotuj ze mną".

d33k1qi
5.0
(2 głosy)
Oceń:
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

2-3

Okazja:
Gotuj ze mną
Źródło: Gotuj ze mną
Składniki
  • 500 g filetów z ryby
  • 2 marchewki
  • 2 pietruszki
  • kawałek selera i pora
  • 2-3 ziemniaki pokrojone w kostkę
  • 1 cebula
  • 2-3 ząbki czosnku
  • 1 czerwona papryka
  • kilka plasterków cytryny
  • sok z 1/2 cytryny
  • bazylia suszona
  • sól, pieprz
  • natka pietruszki
  • 1 łyżka masła
Przepis

Marchew, pietruszkę, selera, ziemniaki kroimy w kostkę. Zalewamy 2 l wody i gotujemy około 20 minut na małym ogniu. Czosnek, cebulę i paprykę kroimy na drobno i szklimy na maśle, dodajemy do wywaru. Gotujemy 10 minut. Rybę kroimy na mniejsze kawałki, solimy, posypujemy pieprzem dodajemy do zupy. Gotujemy około 15 minut. Doprawiamy bazylią, solą, pieprzem, sokiem z cytryny. Nalewamy do miseczki, dekorujemy plasterkami cytryny i natką pietruszki. Podajemy.

Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl

Grecka zupa cytrynowa. Zastąpi dwudaniowy obiad
Kategoria przepisów
Rodzaj potrawy
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

7
2
Share
d33k1qi

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d33k1qi
d33k1qi
d33k1qi
d33k1qi
Więcej tematów
d33k1qi