Trwa ładowanie...
d2kxt8f
20-02-2019 09:35

Kotlety rybne. Konkurencja dla paluszków

Przepis

Pyszne kotleciki rybne to doskonały sposób, by przemycić ryby w diecie niejadków. świetnie smakują podanez ziemniaczanym puree i surówką z kiszonej kapusty. Jak radzi autorka bloga "Królestwo Garów", jeżeli zostanie nam kilka kotlecików, możecie włożyć je w zalewę octową.

d2kxt8f
4.3
(8 głosów)
Oceń:
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

1-2

Rodzaj diety:
Królestwo garów
Źródło: Królestwo garów
Składniki
  • 1 kg filetów rybnych
  • 2 cebule
  • 1 sucha kajzerka
  • 3–4 łyżki bułki tartej
  • 1 jajko
  • sól
  • pieprz świeżo mielony
  • imbir suszony
  • cukier
  • olej do smażenia
  • bułka tarta do oprószenia kotletów
Przepis

Cebule pokroić w kostkę. Poddusić, nie rumieniąc na tłuszczu, dodając szczyptę soli i cukru. Kajzerkę namoczyć. Odcisnąć. Rybę, cebulę i bułkę zemleć w maszynce do mięsa. Doprawić do smaku solą, pieprzem i imbirem (około 1/2 łyżeczki). Dodać rozbełtane jajko. Dokładnie wymieszać. Formować niewielkie kotleciki, oprószać bułką tartą i smażyć na rumiano z obu stron. Kotleciki przełożyć na blachę do pieczenia i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 10 minut.

Kotlety rybne. Konkurencja dla paluszków
Kategoria przepisów
Rodzaj potrawy
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

27
2

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d2kxt8f
d2kxt8f
d2kxt8f
d2kxt8f
Więcej tematów
d2kxt8f