ycipk-znqe6v
ycipk-znqe6v

Kotlety rybne. Konkurencja dla paluszków

Przepis

Pyszne kotleciki rybne to doskonały sposób, by przemycić ryby w diecie niejadków. świetnie smakują podanez ziemniaczanym puree i surówką z kiszonej kapusty. Jak radzi autorka bloga "Królestwo Garów", jeżeli zostanie nam kilka kotlecików, możecie włożyć je w zalewę octową.

Trwa ładowanie...
ycipk-znqe6v
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

1-2

Rodzaj diety:
kotleciki rybne
Królestwo garów
Składniki
  • 1 kg filetów rybnych
  • 2 cebule
  • 1 sucha kajzerka
  • 3–4 łyżki bułki tartej
  • 1 jajko
  • sól
  • pieprz świeżo mielony
  • imbir suszony
  • cukier
  • olej do smażenia
  • bułka tarta do oprószenia kotletów
Przepis

Cebule pokroić w kostkę. Poddusić, nie rumieniąc na tłuszczu, dodając szczyptę soli i cukru. Kajzerkę namoczyć. Odcisnąć. Rybę, cebulę i bułkę zemleć w maszynce do mięsa. Doprawić do smaku solą, pieprzem i imbirem (około 1/2 łyżeczki). Dodać rozbełtane jajko. Dokładnie wymieszać. Formować niewielkie kotleciki, oprószać bułką tartą i smażyć na rumiano z obu stron. Kotleciki przełożyć na blachę do pieczenia i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 10 minut.

Kotlety rybne. Konkurencja dla paluszków - Dodatkowe własności
Kategoria przepisów
Rodzaj potrawy
Sposób przygotowania
Główne składniki
ycipk-znqe6v
0
komentarze
Głosuj
Głosuj
0
Wow!
0
Ważne
0
Słabe
0
Straszne
ycipk-znqe6v
ycipk-znqe6v
ycipk-znqe6v
ycipk-znqe6v
ycipk-znqe6v