Kotlety rybne. Konkurencja dla paluszków
Pyszne kotleciki rybne to doskonały sposób, by przemycić ryby w diecie niejadków. świetnie smakują podanez ziemniaczanym puree i surówką z kiszonej kapusty. Jak radzi autorka bloga "Królestwo Garów", jeżeli zostanie nam kilka kotlecików, możecie włożyć je w zalewę octową.
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 1-2 |
Rodzaj diety: |
- 1 kg filetów rybnych
- 2 cebule
- 1 sucha kajzerka
- 3–4 łyżki bułki tartej
- 1 jajko
- sól
- pieprz świeżo mielony
- imbir suszony
- cukier
- olej do smażenia
- bułka tarta do oprószenia kotletów
Cebule pokroić w kostkę. Poddusić, nie rumieniąc na tłuszczu, dodając szczyptę soli i cukru. Kajzerkę namoczyć. Odcisnąć. Rybę, cebulę i bułkę zemleć w maszynce do mięsa. Doprawić do smaku solą, pieprzem i imbirem (około 1/2 łyżeczki). Dodać rozbełtane jajko. Dokładnie wymieszać. Formować niewielkie kotleciki, oprószać bułką tartą i smażyć na rumiano z obu stron. Kotleciki przełożyć na blachę do pieczenia i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 10 minut.
Kategoria przepisów | |
Rodzaj potrawy | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze