Nadziewana ryba
Dawniej dorsz był uważany za rybę dla ubogich, dziś ze względu na dużo mniejszą populację, mięso z dorsza jest traktowane jako rarytas. Warto jednak od czasu do czasu zaprosić tę rybę do swojej kuchni. na wigilię proponuję nadziewanego dorsza smażonego w cieście.
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 2-3 |
Okazja: |
Każdy rybny płat przeciąć z boku tworząc kieszonkę, do której wkładamy ser, skrapiamy sokiem cytrynowym, solimy i pieprzymy. Z mąki, jajek i piwa robimy ciasto, w którym maczamy płaty ryby. Smażymy w głębokim oleju na zloty kolor, lub we frytkownicy w 180 stopniach przez ok. 8 minut.
Przepis dodał użytkownik kasiagdansk
Kategoria przepisów | |
Rodzaj potrawy | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze