Raffaello blondies. Kokosowe ciacho z niespodzianką
Bardzo proste i szybkie do zrobienia ciacho. Idealne, gdy macie ochotę na coś słodkiego do kawy lub spodziewacie się gości, a lodówka świeci pustkami. - Jeśli kochacie Raffaello, chyba nie muszę was przekonywać. Bardzo treściwie, konkretne ciacho dla prawdziwych miłośników kokosa - zapewnia autorka bloga "Cukrowa Wróżka".
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 2-3 |
Okazja: |
- 200 g stopionego masła
- 1 jajo
- 1 szklanka brązowego cukru
- 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1 szklanka wiórków kokosowych
- 1 szklanka mąki
- 1/2 szklanki mleka w proszku
- ok. 12 sztuk Raffaello
Masło roztrzepujemy z cukrem i jajkiem. Dodajemy resztę składników i dokładnie mieszamy. Ciasto będzie bardzo gęste. Łyżką uklepujemy warstwę z połowy ciasta w blaszce. Wciskamy w nie kulki Rafaello. Zakrywamy je pozostałym ciastem. Pieczemy około 20-25 minut w temperaturze 180 stopni, aż brzegi zaczną lekko brązowieć.
Kategoria przepisów | |
Rodzaj potrawy | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze