Jak zrobić lemoniadę? Najprotszy przepis z trzech składników
Gdy na dworze słoneczna pogoda, aż żal siedzieć w domu. Warto wtedy zabrać koszyk z ulubionymi przysmakami i wybrać się do lasu czy nad wodę. A pragnienie w upale możecie ugasić domową lemoniadą. Przygotowanie tradycyjnej lemoniady jest banalnie proste.
Czas przygotowania: | |
Na ile osób: | 2 |
Rodzaj diety: |
- Wyciskamy sok z 3 cytryn. Jedną cytrynę kroimy na plastry.
- Wodę zagotowujemy i rozpuszczamy w niej cukier. Studzimy.
- Sok z cytryny łączymy z wodą, dodajemy miętę i plastry cytryny.
- Wkładamy lemoniadę do lodówki na kilka godzin albo podajemy z kostkami lodu.
Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
Kategoria przepisów | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze