Jak zrobić lemoniadę? Najprotszy przepis z trzech składników
Gdy na dworze słoneczna pogoda, aż żal siedzieć w domu. Warto wtedy zabrać koszyk z ulubionymi przysmakami i wybrać się do lasu czy nad wodę. A pragnienie w upale możecie ugasić domową lemoniadą. Przygotowanie tradycyjnej lemoniady jest banalnie proste.
Katarzyna Gileta
- Czas przygotowania: Do 30 minut
- Kategoria przepisów: Napoje zimne
- Sposób przygotowania: Na zimno
- Główne składniki :
Składniki
Przepis
- Wyciskamy sok z 3 cytryn. Jedną cytrynę kroimy na plastry.
- Wodę zagotowujemy i rozpuszczamy w niej cukier. Studzimy.
- Sok z cytryny łączymy z wodą, dodajemy miętę i plastry cytryny.
- Wkładamy lemoniadę do lodówki na kilka godzin albo podajemy z kostkami lodu.
Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl