Świąteczna sałatka warzywna
W każdym domu sałatkę jarzynową przygotowuje się nieco inaczej. ja dodaje do niej kiełbasę i czerwoną fasolę. W tej wersji jest pyszna i treściwa.
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 2-3 |
Okazja: |
- 0,5 marchewki
- 1 seler
- 0,5 pietruszki
- 2 kg ziemniaków
- ok. 0,6-1 kg kiełbasy zwyczajnej
- słoik ogórków
- majonez
- 3 łyżki oliwy
- 2 puszki groszku
- puszka kukurydzy
- puszka czerwonej fasolki
- 6 jajek
Ziemniaki, marchewki, seler, pietruszkę obieramy i gotujemy, tak żeby warzywa nie były przegotowane.W między czasie gdy warzywa się gotują możemy zająć się innymi składnikami. Kiełbasę, ugotowane na twardo jajka i ogórki kroimy w kostkę. Ugotowane jarzyny również kroimy w kostkę. Dodajemy groszek, kukurydzę, fasolkę, majonez i rozlewamy po całej sałatce oliwę, po czym mieszamy dokładnie wszystkie składniki.
Przepis dodał użytkownik sloneczko2373
Kategoria przepisów | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze