Czosnkowa bruschetta z białą fasolą
Pyszna przekąska na ciepło, która pokochają nie tylko weganie. Zamiast pomidorów z ziołami i oliwą, na grzankach wylądowała ekspresowa pasta z fasoli. Pysznie i prosto.
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 1-2 |
Na patelni rozgrzewamy 1 łyżeczkę oliwy i podsmażamy na niej z dwóch stron pieczywo (kromki przekrawamy na pół).
Siekamy drobno koperek i mieszamy z odsączoną fasolą. Dodajemy pozostałą oliwę i lekko rozgniatamy fasolę widelcem, by wchłonęła oliwę. Mieszamy dokładnie.
Każdą z grzanek zasmarowujemy czosnkiem. Nakładamy porcje koperkowej fasoli. Solimy i pieprzymy, podajemy natychmiast.
Przepis dodał użytkownik Bonduelle
Kategoria przepisów | |
Rodzaj potrawy | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze