Trwa ładowanie...
dk2vnk1
16-04-2008 08:31

Smalec domowy

Przepis

Smalec jest oczywiście bardzo kaloryczny i zawiera sporo cholesterolu, jednak jedzony od czasu do czasu z umiarem z pewnością nikomu nie zaszkodzi

dk2vnk1
4.0
(1 głos)
Oceń:
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

1-2

123
Źródło: 123
Składniki
  • 70 dkg słoniny swieżej bez skóry
  • 30 dkg podgardla
  • 15 dkg kielbasy czosnkowej
  • ząbek czosnku
  • sól
  • pieprz
  • majeranek
Przepis

Opłukaną słoninę i podgardle pokroić w drobną kostkę. Smażyć na głębokiej teflonowej patelni, na małym ogniu. Trzeba pilnować, mieszać. Gdy się zrumienią, dodać pokrojoną w drobną kostkę kiełbasę czosnkową, sol, pieprz, wyciśnięty ząbek czosnku i majeranek. Chwilę topić, odstawić z gazu. Rozlać do porcelanowych miseczek. Gdy smalczyk przestygnie, wstawić do lodówki.

Przepis dodał użytkownik julia313

Smalec domowy
Kategoria przepisów
Rodzaj potrawy
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

Share
dk2vnk1

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
dk2vnk1
dk2vnk1
dk2vnk1
dk2vnk1
Więcej tematów
dk2vnk1