16-04-2008 08:31
Smalec domowy
Przepis
Smalec jest oczywiście bardzo kaloryczny i zawiera sporo cholesterolu, jednak jedzony od czasu do czasu z umiarem z pewnością nikomu nie zaszkodzi
4.0
(1 głos)
Oceń:
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 1-2 |
Składniki
Przepis
Opłukaną słoninę i podgardle pokroić w drobną kostkę. Smażyć na głębokiej teflonowej patelni, na małym ogniu. Trzeba pilnować, mieszać. Gdy się zrumienią, dodać pokrojoną w drobną kostkę kiełbasę czosnkową, sol, pieprz, wyciśnięty ząbek czosnku i majeranek. Chwilę topić, odstawić z gazu. Rozlać do porcelanowych miseczek. Gdy smalczyk przestygnie, wstawić do lodówki.
Przepis dodał użytkownik julia313
Smalec domowy
Kategoria przepisów | |
Rodzaj potrawy | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze
Trwa ładowanie
.
.
.