Trwa ładowanie...
d429662
d429662

Sycąca zupa z kukurydzą i szpinakiem. Wegańska i bezglutenowa

Przepis

Gdy za oknem szaro i deszczowo, nie ma nic lepszego niż talerz rozgrzewającej zupy. "Wegańska zupa kukurydziano-cebulowa ze szpinakiem idealna na chłodny dzień. Jest pyszna, nie zawiera glutenu (mowa o zupie, a nie grzankach i bardzo pożywna. Na pewno będę robić ją częściej" - zachęca Kasia, autorka bloga "Kwelka gotuje".

2.4
(13 głosów)
Oceń:
d429662
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

2-3

Rodzaj diety:
Okazja:
Zdjęcie
Kwelka gotuje
Zdjęcie
Składniki
  • 2 kolby kukurydzy
  • 6 cebul
  • opakowanie szpinaku
  • 2 ząbki czosnku
  • litr wywaru
  • łyżeczka kurkumy
  • 2 łyżeczki oleju kokosowego
Przepis

W garnku rozgrzać olej i zeszklić pokrojone w kostkę cebule. Gdy cebulka będzie miękka i szklista dodaj kurkumę, wymieszać i smaż przez 2 min. Wlej bulion i gotuje 5 min. Ostrym nożem zdejmij ziarenka kukurydzy i dodaj do zupy razem ze szpinakiem i czosnkiem. Dopraw do smaku solą i pierzem, gotuj ok. 20 min.

Zobacz też przepis na zupę z selerów i jabłek

d429662
Sycąca zupa z kukurydzą i szpinakiem. Wegańska i bezglutenowa
Kategoria przepisów
Rodzaj potrawy
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

11
33
Share
d429662
d429662

d429662
d429662
d429662