ycipk-3qfny9
ycipk-3qfny9

Sycąca zupa z kukurydzą i szpinakiem. Wegańska i bezglutenowa

Przepis

Gdy za oknem szaro i deszczowo, nie ma nic lepszego niż talerz rozgrzewającej zupy. "Wegańska zupa kukurydziano-cebulowa ze szpinakiem idealna na chłodny dzień. Jest pyszna, nie zawiera glutenu (mowa o zupie, a nie grzankach i bardzo pożywna. Na pewno będę robić ją częściej" - zachęca Kasia, autorka bloga "Kwelka gotuje".

Trwa ładowanie...
ycipk-3qfny9
Czas przygotowania:

Do 30 minut

Rodzaj kuchni:

Kuchnia polska

Na ile osób:

2-3

Rodzaj diety:

Dieta bezglutenowa

Dieta wegańska

Okazja:

Przyjęcia i imprezy

Zdjęcie Kwelka gotuje
Podziel się
Składniki
  • 2 kolby kukurydzy
  • 6 cebul
  • opakowanie szpinaku
  • 2 ząbki czosnku
  • litr wywaru
  • łyżeczka kurkumy
  • 2 łyżeczki oleju kokosowego
Przepis

W garnku rozgrzać olej i zeszklić pokrojone w kostkę cebule. Gdy cebulka będzie miękka i szklista dodaj kurkumę, wymieszać i smaż przez 2 min. Wlej bulion i gotuje 5 min. Ostrym nożem zdejmij ziarenka kukurydzy i dodaj do zupy razem ze szpinakiem i czosnkiem. Dopraw do smaku solą i pierzem, gotuj ok. 20 min.

ycipk-3qfny9

Zobacz też przepis na zupę z selerów i jabłek

ycipk-3qfny9
Sycąca zupa z kukurydzą i szpinakiem. Wegańska i bezglutenowa - Dodatkowe własności
Kategoria przepisów

Zupy

Sposób przygotowania

Gotowanie

0
komentarze
Głosuj
Głosuj
0
Wow!
0
Ważne
0
Słabe
0
Straszne
ycipk-3qfny9
ycipk-3qfny9