Sycąca zupa z kukurydzą i szpinakiem. Wegańska i bezglutenowa
Gdy za oknem szaro i deszczowo, nie ma nic lepszego niż talerz rozgrzewającej zupy. "Wegańska zupa kukurydziano-cebulowa ze szpinakiem idealna na chłodny dzień. Jest pyszna, nie zawiera glutenu (mowa o zupie, a nie grzankach i bardzo pożywna. Na pewno będę robić ją częściej" - zachęca Kasia, autorka bloga "Kwelka gotuje".
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 2-3 |
Rodzaj diety: | |
Okazja: |
W garnku rozgrzać olej i zeszklić pokrojone w kostkę cebule. Gdy cebulka będzie miękka i szklista dodaj kurkumę, wymieszać i smaż przez 2 min. Wlej bulion i gotuje 5 min. Ostrym nożem zdejmij ziarenka kukurydzy i dodaj do zupy razem ze szpinakiem i czosnkiem. Dopraw do smaku solą i pierzem, gotuj ok. 20 min.
Zobacz też przepis na zupę z selerów i jabłek
src="https://d.wpimg.pl/1631309182--712966046/zupa.jpg"/>
Kategoria przepisów | |
Rodzaj potrawy | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze