WP
WP

Sycąca zupa z kukurydzą i szpinakiem. Wegańska i bezglutenowa - Przepis

Trwa ładowanie...
Zdjęcie Kwelka gotuje
Podziel się

Gdy za oknem szaro i deszczowo, nie ma nic lepszego niż talerz rozgrzewającej zupy. "Wegańska zupa kukurydziano-cebulowa ze szpinakiem idealna na chłodny dzień. Jest pyszna, nie zawiera glutenu (mowa o zupie, a nie grzankach i bardzo pożywna. Na pewno będę robić ją częściej" - zachęca Kasia, autorka bloga "Kwelka gotuje".

Składniki
  • 2 kolby kukurydzy
  • 6 cebul
  • opakowanie szpinaku
  • 2 ząbki czosnku
  • litr wywaru
  • łyżeczka kurkumy
  • 2 łyżeczki oleju kokosowego
Przepis

W garnku rozgrzać olej i zeszklić pokrojone w kostkę cebule. Gdy cebulka będzie miękka i szklista dodaj kurkumę, wymieszać i smaż przez 2 min. Wlej bulion i gotuje 5 min. Ostrym nożem zdejmij ziarenka kukurydzy i dodaj do zupy razem ze szpinakiem i czosnkiem. Dopraw do smaku solą i pierzem, gotuj ok. 20 min.

0
komentarze
Głosuj
Głosuj
0
Wow!
0
Ważne
0
Słabe
0
Straszne
WP
WP