Trwa ładowanie...
dk7t36p
oprac. Katarzyna Gileta

Żołądki drobiowe z puree z zielonego groszku. Obiad, na który nie wydasz fortuny

Przepis

Gulasz z żołądków drobiowym z puree z zielonego groszku to smaczne i niedrogie danie. Podroby niesłusznie cieszą się złą sławą. Szkoda, bo są bardzo smaczne i proste do przyrządzenia. Wypróbujcie przepis.

dk7t36p
4.3
(3 głosy)
Oceń:
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

2

123RF
Źródło: 123RF
Składniki
  • 500 g żołądków drobiowych
  • pęczek włoszczyzny (może być też mrożona)
  • 300 g zielonego groszku
  • rukola
  • 500 ml śmietany 36 proc.
  • 1 łyżka masła
  • 2 liście laurowe
  • sól, pieprz
Przepis
  • Żołądki myjemy i oczyszczamy, następnie gotujemy dodając pół pęczka włoszczyzny, liść laurowy, sól i pieprz. Gdy żołądki się ugotują wyjmujemy je z wody i odsączamy na ręczniku papierowym.
  • Na patelni rozpuszczamy masło, następnie dodajemy drugą część włoszczyzny (pokrojoną w słupki). Lekko podsmażamy, dodajemy żołądki i zalewamy śmietaną.
  • Dusimy około 15 minut, doprawiamy do smaku. Na koniec dodajemy rukolę.
  • W osolonej wodzie gotujemy zielony groszek, odcedzamy i miksujemy z dodatkiem masła oraz śmietany na puree. Puree układamy na środku talerza, a żołądki dookoła groszku.

Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl

Żołądki drobiowe z puree z zielonego groszku. Obiad, na który nie wydasz fortuny
Kategoria przepisów
Rodzaj potrawy
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

4
1
Share
dk7t36p

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
dk7t36p
dk7t36p
dk7t36p
dk7t36p
Więcej tematów
dk7t36p