Trwa ładowanie...
d18t3ux
oprac. Katarzyna Gileta
07-03-2022 08:50

Meksykańskie polędwiczki. Mięso, które rozpływa się w ustach

Przepis

Polędwiczki wieprzowe duszone w wyrazistym meksykańskim sosie z kukurydzą. Tak przygotowane mięso świetnie smakuje z ryżem. Przekonajcie się sami. Przepis dostaliśmy od pani Beaty na dziesie.wp.pl.

d18t3ux
1.5
(2 głosy)
Oceń:
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

8

dziejesie.wp.pl
Źródło: dziejesie.wp.pl
Składniki

Składniki na sos:

  • 10 łyżek ketchupu pikantnego
  • 6 łyżek soku z pomarańczy
  • 3 ząbki czosnku
  • 3 łyżki koncentratu pomidorowego
  • ½ łyżeczki majeranku
  • ½ łyżeczki papryki ostrej
  • sól
  • ½ puszki kukurydzy
Przepis
  • Mięso myję, osuszam kroję w plastry i delikatnie rozbijam. Doprawiam pieprzem oraz solą. Następnie smażę na rozgrzanym oleju.
  • Na drugiej większej patelni na rozgrzanym oleju, smażę obrany, przeciśnięty przez praskę czosnek.
  • Wlewam ketchup, koncentrat pomidorowy, sok z pomarańcza,, wsypuję majeranek, paprykę ostrą i gotuję do chwili połączenia się składników. Kukurydze odlewam z zalewy i dodaję do sosu.
  • Mięso po usmażeniu zanurzam w sosie i dwie minutki gotuję.

Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl

Meksykańskie polędwiczki. Mięso, które rozpływa się w ustach
Kategoria przepisów
Rodzaj potrawy
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

1
Share
d18t3ux

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d18t3ux
d18t3ux
d18t3ux
d18t3ux
Więcej tematów
d18t3ux