Wegańskie spring rollsy
Mamy karnawał – nastał więc czas zabaw i spotkań w gronie znajomych czy rodziny. Karnawałowe biesiadowanie wymaga jednak odpowiedniej oprawy, a w tej roli idealnie sprawdzi się menu złożone z szybkich w przygotowaniu przekąsek "na raz". Alternatywą dla oklepanych koreczków czy sakiewek z ciasta francuskiego niech będą wegańskie spring rollsy. Nikt nie oprze się chrupiącym warzywom z pieczonym tofu, zawiniętym w papier ryżowy. Z dodatkiem dipu orzechowego takie kolorowe cuda nie tylko pięknie się prezentują, ale i obłędnie smakują!
- Czas przygotowania: Do 30 minut
- Rodzaj kuchni: Kuchnia chińska
- Okazja: Karnawał
- Kategoria przepisów: Przekąski
- Sposób przygotowania: Na zimno
- Główne składniki :
Składniki
*Dip: *
- 6 łyżek masła orzechowego
- 4 łyżki sosu sojowego
- woda
Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl