Trwa ładowanie...
d2nzu3o
d2nzu3o

Wegańskie spring rollsy

Przepis

Mamy karnawał – nastał więc czas zabaw i spotkań w gronie znajomych czy rodziny. Karnawałowe biesiadowanie wymaga jednak odpowiedniej oprawy, a w tej roli idealnie sprawdzi się menu złożone z szybkich w przygotowaniu przekąsek "na raz". Alternatywą dla oklepanych koreczków czy sakiewek z ciasta francuskiego niech będą wegańskie spring rollsy. Nikt nie oprze się chrupiącym warzywom z pieczonym tofu, zawiniętym w papier ryżowy. Z dodatkiem dipu orzechowego takie kolorowe cuda nie tylko pięknie się prezentują, ale i obłędnie smakują!

Oceń jako pierwszy:
d2nzu3o
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

4

Rodzaj diety:
Okazja:
Wegańskie spring rollsy
Orchidea Creative Group
Składniki
  • 1 woreczek mieszanki sałat np. Toscana mix Eisberg
  • papier ryżowy
  • pół główki czerwonej kapusty
  • ogórek
  • 2 marchewki
  • papryka czerwona
  • listki mięty
  • 200 g tofu
  • 2 łyżki sezamu
  • 2 łyżki sosu sojowego
  • ząbek czosnku
  • łyżeczka startego imbiru
  • pół łyżeczki ostrej papryki
  • pół łyżeczki słodkiej papryki

*Dip: *

  • 6 łyżek masła orzechowego
  • 4 łyżki sosu sojowego
  • woda

Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl

Wegańskie spring rollsy
Kategoria przepisów
Sposób przygotowania
Główne składniki
d2nzu3o

Podziel się opinią

Share
d2nzu3o
d2nzu3o
d2nzu3o
d2nzu3o
d2nzu3o