Trwa ładowanie...
d2ycrvq
Diana Rusiłowicz

Mięciutkie i aromatyczne żeberka. Prosty przepis na rodzinny obiad

Przepis

Wędzone żeberka z marchewką i groszkiem to świetny pomysł na bardzo smaczny i prosty obiad. By go przygotować wystarczy jedynie 30 minut. Przepis z bloga "Di bloguje".

d2ycrvq
4.0
(1 głos)
Oceń:
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

2-3

Di bloguje
Źródło: Di bloguje
Składniki
  • ok. 300 g żeberek wędzonych
  • ok. 500 ml wody
  • 200 g marchewki z groszkiem (użyłam warzyw mrożonych)
  • 2 liski laurowe
  • 3 ziarna ziela angielskiego
  • sól (opcjonalnie), pieprz

Dodatkowo:

  • olej do smażenia
  • około 1 łyżka mąki pszennej do zagęszczenia sosu
Przepis
  • Żeberka należy rozdzielić na mniejsze kawałki, obsmażyć na niewielkiej ilości rozgrzanego oleju i następnie przełożyć do garnka.
  • Dodać warzywa, liski laurowe oraz ziele angielskie. Całość zalać wodą i gotować około 25 minut.
  • Odrobinę mąki wymieszać z wodą z garnka i mieszając wlewać do żeberek. Gotować do zgęstnienia.
  • Sos doprawić do smaku.
Mięciutkie i aromatyczne żeberka. Prosty przepis na rodzinny obiad
Kategoria przepisów
Rodzaj potrawy
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

1
2
Share
d2ycrvq
d2ycrvq
d2ycrvq
d2ycrvq
d2ycrvq
Więcej tematów
d2ycrvq