Trwa ładowanie...
da6c9cv
da6c9cv

Pasta z fasoli z pieczonym czosnkiem

Przepis

Fasolowa pasta z pieczonym czosnkiem sprawdzi się jako doskonały dodatek do kanapek. Do tego świeże warzywa i wartościowe śniadanie gotowe. Przepis z bloga "Kulinarna Maniusia".

2.2
(5 głosów)
Oceń:
da6c9cv
Czas przygotowania:
Na ile osób:

2

Rodzaj diety:
Zdjęcie
Kulinarna Maniusia
Składniki
  • puszka białej fasoli
  • pół główki pieczonego czosnku
  • sól, pieprz
  • łyżka sezamu
  • łyżka siemienia lnianego
Przepis

Główkę czosnku w łupinie należy przekroić na pół. Każdą połówkę smarujemy odrobiną oleju i zawijamy w folię aluminiową. Pieczemy w piekarniku w temperaturze 180 stopni przez 40 minut. Następnie wyciągamy z folii i odstawiamy, aby przestygł. Czosnek wyciskamy z łupinek.

Sezam i siemię lniane prażymy na suchej patelni. Do miski przekładamy odsączoną i przepłukaną pod wodą fasolę. Dodajemy pieczony czosnek i miksujemy wszystko blenderem. Dodajemy sól, pieprz, sezam i siemię lniane. Mieszamy wszystko łyżką. Pastę przechowujemy w lodówce. Pastę wykorzystujemy jako dodatek na kanapki, do naleśników, tortilli czy jako dip.

da6c9cv
Pasta z fasoli z pieczonym czosnkiem
Kategoria przepisów
Rodzaj potrawy
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

3
3
Share

Bądź z nami na bieżąco

tick Lubię to

na Facebooku

da6c9cv
da6c9cv
da6c9cv
da6c9cv
da6c9cv