Trwa ładowanie...
d2ymkrl
22-05-2019 09:43

Smalec z fasoli. Smakowite smarowidło do chleba

Przepis

Chleb ze smalcem i kiszonym ogórkiem, choć przepyszny, jest również bardzo kaloryczny. Na szczęście smalec można z powodzeniem zastąpić... fasolą. Pasta z białej fasoli z cebulką i majerankiem smakuje niemal jak prawdziwy smalec. Przepis z bloga "Kulinarna Maniusia".

d2ymkrl
1.8
(6 głosów)
Oceń:
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

2-3

Kulinarna Maniusia
Źródło: Kulinarna Maniusia
Składniki
Przepis

Fasolę wkładamy do miski i zalewamy wodą, zostawiamy na całą noc. Następnie płuczemy i gotujemy do miękkości w osolonej wodzie. Możecie użyć także fasoli z puszki.

Cebulkę kroimy w kostkę i dusimy na patelni z dodatkiem oleju. Na koniec ją lekko podsmażamy. W między czasie dodajemy starte na tarce - duże oczka - jabłko. Razem dusimy. Dodajemy majeranek, sól i pieprz. Fasolę miksujemy blenderem, dodajemy cebulę z jabłkiem i mieszamy. Przyprawiamy jeszcze do smaku.

Smalec z fasoli. Smakowite smarowidło do chleba
Kategoria przepisów
Rodzaj potrawy
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

12
15

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d2ymkrl
d2ymkrl
d2ymkrl
d2ymkrl
Więcej tematów
d2ymkrl