Trwa ładowanie...
d2p9d29
d2p9d29

Sałatka z pęczakiem i fetą. Podaj na kolację

Przepis

Sałatka z pęczakiem i fetą to idealny pomysł na drugie śniadanie do pracy lub kolację. Świetnie smakuje zarówno na ciepło, jak na na zimno. Przepis poleca autorka bloga "Kulinarne przygody Gatity".

3.6
(15 głosów)
Oceń:
d2p9d29
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

2-3

Sałatka z pęczakiem i fetą. Podaj na kolację
kulinarne przygody gatity
Składniki
  • 2 szklanki ugotowanego na sypko pęczaku
  • 1/2 szklanki ugotowanego brązowego ryżu
  • 1/2 czerwonej cebuli
  • 1 mała czerwona cebula
  • 50 g sera feta
  • 2 łyżki posiekanego koperku
  • garstka świeżych liści mięty
  • 1 ząbek czosnku
  • oliwa z oliwek
  • sok z 1 cytryny
  • sól, pieprz
Przepis

Czosnek obieramy, przeciskamy przez praskę. W szklance mieszamy czosnek, oliwę, sok z cytryny, sól i pieprz. Do miski wrzucamy ugotowaną kaszę i ryż. Paprykę płuczemy, usuwamy gniazdo nasienne i kroimy w kostkę. Fetę i obraną cebulę również kroimy w kostkę. Wszystko wrzucamy do kaszy, dodajemy koperek i posiekane listki mięty. Wlewamy sos i wszystko mieszamy. Odstawiamy na 30 minut.

Sałatka z pęczakiem i fetą. Podaj na kolację
Kategoria przepisów
Sposób przygotowania
Główne składniki
d2p9d29

Podziel się opinią

22
17
Share

Bądź z nami na bieżąco

tick Lubię to

na Facebooku

d2p9d29
d2p9d29
d2p9d29
d2p9d29
d2p9d29