Trwa ładowanie...
d2fyllq
08-05-2018 07:59

Sałatka z pęczakiem i fetą. Podaj na kolację

Przepis

Sałatka z pęczakiem i fetą to idealny pomysł na drugie śniadanie do pracy lub kolację. Świetnie smakuje zarówno na ciepło, jak na na zimno. Przepis poleca autorka bloga "Kulinarne przygody Gatity".

d2fyllq
3.7
(16 głosów)
Oceń:
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

2-3

kulinarne przygody gatity
Źródło: kulinarne przygody gatity
Składniki
  • 2 szklanki ugotowanego na sypko pęczaku
  • 1/2 szklanki ugotowanego brązowego ryżu
  • 1/2 czerwonej cebuli
  • 1 mała czerwona cebula
  • 50 g sera feta
  • 2 łyżki posiekanego koperku
  • garstka świeżych liści mięty
  • 1 ząbek czosnku
  • oliwa z oliwek
  • sok z 1 cytryny
  • sól, pieprz
Przepis

Czosnek obieramy, przeciskamy przez praskę. W szklance mieszamy czosnek, oliwę, sok z cytryny, sól i pieprz. Do miski wrzucamy ugotowaną kaszę i ryż. Paprykę płuczemy, usuwamy gniazdo nasienne i kroimy w kostkę. Fetę i obraną cebulę również kroimy w kostkę. Wszystko wrzucamy do kaszy, dodajemy koperek i posiekane listki mięty. Wlewamy sos i wszystko mieszamy. Odstawiamy na 30 minut.

Sałatka z pęczakiem i fetą. Podaj na kolację
Kategoria przepisów
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

22
17

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d2fyllq
d2fyllq
d2fyllq
d2fyllq
Więcej tematów
d2fyllq