Sałatka z grillowanym kurczakiem. Lekka i aromatyczna
Połączenie grillowanego kurczaka, świeżych sezonowych warzyw i chrupiących grzanek to pyszny pomysł na lekką kolację. Sałatkę przygotujesz w kilka chwil. Będzie zdrowo, smacznie i kolorowo.
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 3-4 |
Okazja: |
Pierś kurczaka opłucz i osusz papierowym ręcznikiem. Mięso natrzyj solą, pieprzem, słodką papryką i czosnkiem przeciśniętym przez praskę. Odstaw na pół godziny do lodówki. Liście sałaty opłucz, porwij, wrzuć do miski, dodaj pokrojonego w plastry ogórka, pomidorki oraz fetę. Pierś kurczaka upiecz na grillu lub usmaż na patelni grillowej. Grilluj 7-8 minut z każdej strony. Następnie pokrój w paski.
Chleb tostowy pokrój w kostkę i usmaż na oleju czosnkowym. Grzanki i kurczaka dodaj do miski z warzywami. Wymieszaj 2 łyżki oleju, sok z cytryny i miód. Sosem polej sałatkę. Wymieszaj. Przed podaniem posyp posiekanym rozmarynem.
Zobacz także: Jak przygotować kiełbasę na grilla?
Kategoria przepisów | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze