Sos czosnkowy - przepis z Włoch
Ten przepis na sos czosnkowy przywiozłam z Włoch. Sos jest kremowy, słodko-kwaśny z wyraźnie wyczuwalną nuta czosnku Doskonale pasuje do świeżych warzyw, wędlin czy pizzy.
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Rodzaj diety: | |
Okazja: |
- jogurt naturalny gęsty 250 g
- 2 łyżki majonezu
- 5 ząbków czosnku
- ogórek kiszony
- majeranek lub oregano
- sól, pieprz, cukier
Jogurt naturalny wymieszać z majonezem, wycisnąć czosnek lub dodać czosnek w proszku (łyżeczkę od herbaty), dodać starty ogórek wraz z sokiem, szczypta soli, szczypta pieprzu, dodać łyżeczkę oregano lub majeranku oraz łyżkę cukru – wymieszać.
Przepis dodał użytkownik sylwia
Kategoria przepisów | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze