WP
WP

Wrzuć wątróbkę na ruszt. Sprawdzony patent na grilla - Przepis

Trwa ładowanie...
Zdjęcie Królestwo garów
Podziel się

Na grillu możemy położyć niemal wszystko. Nie musimy się ograniczać jedynie do kiełbasy i mięsa. Joanna, autorka bloga "Królestwo Garów", poleca
wątróbkę drobiową z rusztu. - Aby chronić jej delikatną strukturę i aby jej nie wysuszyć, proponuję zawinąć ją w boczek. Jeden ładny, cienki plaster boczku wędzonego, na jeden kawałek wątróbki - pisze blogerka.

Składniki
  • wątróbka drobiowa
  • plastry boczku wędzonego (jeden na kawałek wątróbki)
  • miód (może być wielokwiatowy)
  • musztarda francuska
Przepis

Miód wymieszać z musztardą – mamy otrzymać dość gęstą i smaczną pastę – mniej więcej 1 łyżka miodu i 1 łyżeczka musztardy. Plasterek boczku posmarować pastą, ułożyć na nim wątróbkę i zawinąć go wokół wątróbki. Jeżeli będziemy mieli cienkie i odpowiedniej długości plasterki boczku, to obędziemy się bez wykałaczek. Wątróbkę ułożyć na tacce i grillować, co jakiś czas obracając.

Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl

0
komentarze
Głosuj
Głosuj
0
Wow!
0
Ważne
0
Słabe
0
Straszne
WP
WP