Trwa ładowanie...
d3hd6zt
d3hd6zt

Wrzuć wątróbkę na ruszt. Sprawdzony patent na grilla

Przepis

Na grillu możemy położyć niemal wszystko. Nie musimy się ograniczać jedynie do kiełbasy i mięsa. Joanna, autorka bloga "Królestwo Garów", poleca
wątróbkę drobiową z rusztu. - Aby chronić jej delikatną strukturę i aby jej nie wysuszyć, proponuję zawinąć ją w boczek. Jeden ładny, cienki plaster boczku wędzonego, na jeden kawałek wątróbki - pisze blogerka.

4.7
(6 głosów)
Oceń:
d3hd6zt
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

2-3

Okazja:
Zdjęcie
Królestwo garów
Składniki
  • wątróbka drobiowa
  • plastry boczku wędzonego (jeden na kawałek wątróbki)
  • miód (może być wielokwiatowy)
  • musztarda francuska
Przepis

Miód wymieszać z musztardą – mamy otrzymać dość gęstą i smaczną pastę – mniej więcej 1 łyżka miodu i 1 łyżeczka musztardy. Plasterek boczku posmarować pastą, ułożyć na nim wątróbkę i zawinąć go wokół wątróbki. Jeżeli będziemy mieli cienkie i odpowiedniej długości plasterki boczku, to obędziemy się bez wykałaczek. Wątróbkę ułożyć na tacce i grillować, co jakiś czas obracając.

Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl

Wrzuć wątróbkę na ruszt. Sprawdzony patent na grilla
Kategoria przepisów
Sposób przygotowania
Główne składniki
d3hd6zt

Podziel się opinią

88
7
Share

Bądź z nami na bieżąco

tick Lubię to

na Facebooku

d3hd6zt
d3hd6zt
d3hd6zt
d3hd6zt
d3hd6zt