ycipk-3zmsf2
ycipk-3zmsf2

Sól ogórkowa. Oryginalny dodatek do dań

Przepis

Suszone mielone ogórki kiszone są świetną przyprawą do sosów mięsnych czy kasz. - Bardzo lubię ogórki małosolne. Niestety przez upalne lato ogórki z małosolnych szybko robiły się kiszone, a te już mniej kocham.
Za każdym razem powstawał problem co z nimi robić. I pewnego dnia przypomniałam sobie jedno z moich pierwszych spotkań w restauracji u Karola Okrasy, gdzie poznałam ogórki kiszone liofilizowane. Niestety urządzenia do liofilizacji nie mam, postanowiłamwięc je uszyć, zmiksować i zobaczyć co otrzymam. No i.... otrzymałam super przyprawę - przekonuje - pisze Joanna, autorka bloga "Królestwo Garów".

Trwa ładowanie...
ycipk-3zmsf2
Czas przygotowania:

60-90 minut

Rodzaj kuchni:

Kuchnia polska

Na ile osób:

2-3

suszone kiszone ogórki Królestwo garów
Podziel się
Składniki
  • ogórki kiszone
Przepis

Ogórki pokroić w długie cienkie plasterki. Rozłożyć na ruszcie, siatkach do suszarki i suszyć. Ja suszyłam głównie na słońcu – lato wyjątkowo upalne mieliśmy. Można je suszyć w suszarce do warzyw, lub w piekarniku nastawionym na 50-60 stopni (najlepiej z termoobiegiem), rozłożone na siatkach/rusztach przy uchylonych drzwiczkach. Wysuszone plastry ogórków zmiksować i zamknąć w słoiczku.

ycipk-3zmsf2

Polecamy też: tort czekoladowy korzenny

Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl

ycipk-3zmsf2
Sól ogórkowa. Oryginalny dodatek do dań - Dodatkowe własności
Sposób przygotowania

Pieczenie

0
komentarze
Głosuj
Głosuj
0
Wow!
0
Ważne
0
Słabe
0
Straszne
ycipk-3zmsf2
ycipk-3zmsf2