Trwa ładowanie...
d3i0gsc
d3i0gsc
sliwkawegierka.pl

Jesienna zupa z warzyw. Rozgrzewa i syci

Przepis

Nie ma nic lepszego niż porcja rozgrzewającej zupy w chłodny dzień. Marta ma świetny przepis. - Mnóstwo warzyw, filet z kurczaka, bulion i ryż. Kremowa, aromatyczna i bardzo sycąca. Na jesienne obiady idealna - zachęca autorka bloga Marta M.

2.7
(9 głosów)
Oceń:
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

2-3

Okazja:
Zdjęcie
Marta M.
Składniki
  • 1 litr bulionu
  • ok 500 g fileta z kurczaka, pokrojonego w większą kostkę
  • 1 duża marchewka, pokrojona w kostkę
  • 1 cukinia, pokrojona w kostkę
  • 2 papryki, pokrojone w kostkę
  • 1 ziemniak, pokrojony w kostkę
  • 1/2 szklanki śmietany kremówki
  • 1 łyżka świeżego lub mrożonego tymianku
  • 1/2 szklanki ryżu
Przepis

Do bulionu dodajemy marchewkę, paprykę, ziemniaka i cukinię. Gotujemy na małym ogniu. Kurczaka podsmażamy na małej ilości oleju lekko przyprawionego solą, pieprzem. (na dużym gazie, i szybko z obu stron, w środku będzie surowy, ale to bez znaczenia, bo dogotuje się już w zupie). Dodajemy mięso do zupy. Wsypujemy ryż, dolewamy śmietanę i doprawiamy tymiankiem. Gotujemy powoli, aż ryż i warzywa się ugotują, a zupa stanie się kremowa. Jeśli to konieczne, można doprawić solą i pieprzem.

Jesienna zupa z warzyw. Rozgrzewa i syci
Kategoria przepisów
Rodzaj potrawy
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

14
10
Share
d3i0gsc
d3i0gsc
d3i0gsc
d3i0gsc
Więcej tematów
d3i0gsc