Trwa ładowanie...
d2n5scd
d2n5scd

Surówka z rzodkiewki i ogórka. Podaj do obiadu

Przepis

Taką surówkę można przygotować i podać jako dodatek do obiadu. Będzie doskonale smakować w towarzystwie młodych ziemniaków i sadzonego jajka lub mielonych kotletów. - Warto teraz korzystać z sezonu i przygotowywać takie pyszności codziennie - pisze Marzena, autorka bloga "Kulinarna Maniusia".

3.1
(17 głosów)
Oceń:
d2n5scd
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

1-2

Zdjęcie
Kulinarna Maniusia
Zdjęcie
Składniki
  • długie zielone ogórki
  • pęczek rzodkiewek
  • liście z rzodkiewki
  • 3 garście rukoli
  • pęczek szczypiorku
  • jogurt naturalny lub śmietana
  • sól, pieprz
Przepis

Ogórki i rzodkiewki myjemy, ogórki możecie obrać ze skórki. Kroimy je na plasterki. Wkładamy do miski, dodajemy rukolę i pokrojony szczypiorek. Liście rzodkiewki myjemy i wybieramy te najładniejsze okazy. Kroimy je na paski jak kapustę i dodajemy do miski. Jogurt lub śmietanę przyprawiamy solą i pieprzem, mieszamy i dodajemy do warzyw. Mieszamy wszystko razem.

Taka surówka będzie pysznym dodatkiem do obiadu, możemy ją zabrać ze sobą do pracy na drugie śniadanie, możemy zjeść taką surówkę na kolację. Liście rzodkiewki nadają surówce świetny smak, nie wyrzucajcie ich, ale wykorzystajcie.

Surówka z rzodkiewki i ogórka. Podaj do obiadu
Kategoria przepisów
Sposób przygotowania
Główne składniki
d2n5scd

Podziel się opinią

49
16
Share
d2n5scd
d2n5scd

d2n5scd
d2n5scd
d2n5scd