Surówka z rzodkiewki i ogórka. Podaj do obiadu
Taką surówkę można przygotować i podać jako dodatek do obiadu. Będzie doskonale smakować w towarzystwie młodych ziemniaków i sadzonego jajka lub mielonych kotletów. - Warto teraz korzystać z sezonu i przygotowywać takie pyszności codziennie - pisze Marzena, autorka bloga "Kulinarna Maniusia".
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 1-2 |
Ogórki i rzodkiewki myjemy, ogórki możecie obrać ze skórki. Kroimy je na plasterki. Wkładamy do miski, dodajemy rukolę i pokrojony szczypiorek. Liście rzodkiewki myjemy i wybieramy te najładniejsze okazy. Kroimy je na paski jak kapustę i dodajemy do miski. Jogurt lub śmietanę przyprawiamy solą i pieprzem, mieszamy i dodajemy do warzyw. Mieszamy wszystko razem.
Taka surówka będzie pysznym dodatkiem do obiadu, możemy ją zabrać ze sobą do pracy na drugie śniadanie, możemy zjeść taką surówkę na kolację. Liście rzodkiewki nadają surówce świetny smak, nie wyrzucajcie ich, ale wykorzystajcie.
Kategoria przepisów | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze