Trwa ładowanie...
d11ua59
d11ua59

Nadziewane piersi z kurczaka

Przepis

Kieszonki z piersi z kurczaka faszerowane pieczarkami to wyśmienite danie obiadowe. Idealną sprawdzą się, kiedy chcemy zaskoczyć rodzinę i podać filety z kurczaka w innym stylu. Delikatne i smaczne. Pasują do gotowanych warzyw i ziemniaków. Przepis autorstwa Aliny Jasińskiej z bloga Gotuj ze mną.

3.7
(3 głosy)
Oceń:
d11ua59
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

2-3

Okazja:
Faszerowana pierś z kurczaka
opietruszka.pl
Składniki
  • 4 piersi z kurczaka
  • 300 g pieczarek
  • 1 cebula
  • natka pietruszki
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 jajko
  • bułka tarta
  • olej do smażenia
  • pieprz i sól
  • wykałaczki
Przepis

Pieczarki, cebulę i czosnek drobno posiekać. Wszystko podsmażyć na patelni około 10 minut. Doprawić solą, pieprzem i natką pietruszki dokładnie wymieszać, odstawić.

Piersi z kurczaka naciąć z boku, robiąc w środku kieszonkę. Uważać, aby wytworzyła się między dwoma płatami mięsa, bo w innym przypadku farsz wypłynie. Piersi dokładnie posolić, posypać pieprzem na wierzchu i w środku kieszonki. Do środka włożyć farsz, dwa brzegi mięsa spiąć wykałaczką lub dwoma, aby farsz nie wypłynął. Tak postąpić z wszystkimi filetami. Jajko roztrzepać, przygotować bułkę tartą.

Na patelni rozgrzać olej, maczać filety w jajku, bułce i kłaść na rozgrzaną patelnię. Smażyć na złoty kolor. Przełożyć do naczynia żaroodpornego i zapiec przez 30 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C.

Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl

Nadziewane piersi z kurczaka
Kategoria przepisów
Rodzaj potrawy
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

5
Share
d11ua59
d11ua59
d11ua59
d11ua59
d11ua59
d11ua59