Trwa ładowanie...
d45nnf8
15-09-2021 11:00

Grillowana papryka nadziewana kuskusem, pieczarkami i żółtym serem

Przepis

Mamy dla was przepis na najlepszą faszerowaną paprykę. Papryka faszerowana kaszą kuskus, pieczarkami i żółtym serem to świetny pomysł na obiad dla całej rodziny. Jest bardzo smaczna i efektowna. Aż trudno uwierzyć, że tak łatwo i szybko się ją robi.

d45nnf8
2.0
(4 głosy)
Oceń:
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

3

Rodzaj diety:
Adobe Stock
Źródło: Adobe Stock
Składniki
  • 3 duże papryki: czerwona, żółta, zielona
  • 6 łyżek kuskusu
  • 250 ml bulionu warzywnego
  • 100 g małych pieczarek
  • 150 g sera żółtego
  • 1 czerwona cebula
  • 1 czerwona papryczka chilli
  • oliwa z oliwek
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • natka pietruszki
  • sól
  • pieprz
Przepis
  • Papryki myjemy, przekrajamy wzdłuż i usuwamy gniazda nasienne. Kuskus zalewany zagotowanym bulionem, mieszamy, przykrywamy pokrywką i odstawiamy na ok. 10 minut.
  • Pieczarki oczyszczamy i kroimy w cienkie plasterki, następnie podsmażamy na oliwie. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
  • Cebulę kroimy w drobną kosteczkę, a ser ścieramy na tarce o grubych oczkach. Z papryczki chilli usuwamy nasiona i drobno siekamy. Natkę pietruszki myjemy i również drobno siekamy.
  • Wszystkie składniki łączymy z napęczniałym kuskusem, dodajemy sok z cytryny i 2 łyżki oliwy z oliwek. Doprawiamy solą i pieprzem.
  • Tak przygotowanym farszem nadziewamy papryki. Rozgrzewamy grill i układamy papryki na folii aluminiowej lub tacce.
  • Grillujemy ok. 30 minut.

Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl

Grillowana papryka nadziewana kuskusem, pieczarkami i żółtym serem
Kategoria przepisów
Rodzaj potrawy
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

2
2
Share
d45nnf8

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d45nnf8
d45nnf8
d45nnf8
d45nnf8
Więcej tematów
d45nnf8