Trwa ładowanie...
dbd2pjh
dbd2pjh

Grillowana papryka nadziewana kuskusem, pieczarkami i żółtym serem

Przepis
Oceń jako pierwszy:
Zdjęcie
Składniki
  • 3 duże papryki: czerwona, żółta, zielona
  • 6 łyżek kuskusu
  • 250 ml bulionu warzywnego
  • 100 g małych pieczarek
  • 150 g sera żółtego Podlaskiego MSM Mońki
  • 1 czerwona cebula
  • 1 czerwona papryczka chilli
  • oliwa z oliwek
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • natka pietruszki
  • sól
  • pieprz
Przepis

Papryki myjemy, przekrajamy wzdłuż i usuwamy gniazda nasienne. Kuskus zalewany zagotowanym bulionem, mieszamy, przykrywamy pokrywką i odstawiamy na ok. 10 minut. Pieczarki oczyszczamy i kroimy w cienkie plasterki, następnie podsmażamy na oliwie. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Cebulę kroimy w drobną kosteczkę, a ser ścieramy na tarce o grubych oczkach. Z papryczki chilli usuwamy nasiona i drobno siekamy. Natkę pietruszki myjemy i również drobno siekamy. Wszystkie składniki łączymy z napęczniałym kuskusem, dodajemy sok z cytryny i 2 łyżki oliwy z oliwek. Doprawiamy solą i pieprzem. Tak przygotowanym farszem nadziewamy papryki. Rozgrzewamy grill i układamy papryki na folii aluminiowej lub tacce. Grillujemy ok. 30 minut.

Przepis dodał użytkownik Anna

dbd2pjh

Podziel się opinią

Share
dbd2pjh
dbd2pjh
dbd2pjh
dbd2pjh