Trwa ładowanie...
d2ukees
d2ukees

Zapiekane ravioli. Obiad we włoskim stylu

Przepis

"Ravioli są moimi ulubionymi pierożkami. Można je podawać na wiele sposobów. Dzisiaj szybkie danie dla zapracowanych. Lekkie i bardzo smaczne" - czytamy na blogu Gotuj ze mną.

4.0
(7 głosów)
Oceń:
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

2-3

Okazja:
Zdjęcie
Gotuj ze mną
Składniki
  • 400 g ravioli z mięsem
  • 3-4 pomidory
  • kilka łyżek oliwy
  • 1 łyżka oregano
  • papryka słodka mielona
  • pieprz, sól
  • 200 g sera gorgonzola
  • 150 ml śmietanki kremówki
Przepis

2-3 łyżki oliwy wymieszać z oregano, odrobiną soli i pieprzu. Pomidory pokroić w plasterki, polać przygotowaną oliwą. Ravioli ugotować według przepisu na opakowaniu. Foremkę posmarować cienką warstwą oleju. Ułożyć na dnie plastry pomidorów. Przykryć pierożkami. Ser gorgonzola rozpuścić w śmietanie, podgrzewać, cały czas mieszając, aż powstanie jednolity sos. Doprawić odrobiną pieprzu. Polać przygotowaną zapiekankę. Wierzch posypać delikatnie papryką. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni na ok. 15 minut. Podawać na ciepło, można każdą porcję dodatkowo polać sosem z gorgonzoli, posypać zieleniną.

Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl

Zapiekane ravioli. Obiad we włoskim stylu
Kategoria przepisów
Rodzaj potrawy
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

27
20
Share
d2ukees
d2ukees
d2ukees
d2ukees
Więcej tematów
d2ukees