Trwa ładowanie...
d3m2s1m
06-04-2022 10:07

Zajączki wielkanocne z jajka

Przepis

Zajączki z jajek z pewnością przypadną do gustu dzieciom. Ale nie tylko, ta urocza dekoracja będzie ozdobą każdego wielkanocnego stołu. Jej przygotowanie jest banalnie proste. Z jajek możemy również przygotować myszki czy kurczaczki,

d3m2s1m
3.8
(10 głosów)
Oceń:
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

4

Rodzaj diety:
Okazja:
Adobe Stock
Źródło: Adobe Stock
Składniki
  • jajka (6 szt)
  • szczypiorek
  • ziele angielskie
  • groch połówki (5 szt. na nosek)
  • listki sałaty i bazylii do dekoracji
Przepis
  • Jajka ugotować na twardo, ostudzić i obrać z skorupki.
  • Pięć jajek przeznaczyć na zajączki, a z szóstego z białka wyciąć uszka. Małym nożykiem naciąć jajko na górze i umieścić tam uszka. Oczka zrobić z ziela angielskiego, nosek z połówki grochu, a wąsiki z małych kawałków szczypiorku, robiąc najpierw małą dziurkę wykałaczką.
  • Talerz udekorować listkami sałaty, bazylii i rozłożyć zajączki.

Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl

Zajączki wielkanocne z jajka
Kategoria przepisów
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

1
Share
d3m2s1m

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d3m2s1m
d3m2s1m
d3m2s1m
d3m2s1m
Więcej tematów
d3m2s1m