Zajączki wielkanocne z jajka
Zajączki z jajek z pewnością przypadną do gustu dzieciom. Ale nie tylko, ta urocza dekoracja będzie ozdobą każdego wielkanocnego stołu. Jej przygotowanie jest banalnie proste. Z jajek możemy również przygotować myszki czy kurczaczki,
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 4 |
Rodzaj diety: | |
Okazja: |
- Jajka ugotować na twardo, ostudzić i obrać z skorupki.
- Pięć jajek przeznaczyć na zajączki, a z szóstego z białka wyciąć uszka. Małym nożykiem naciąć jajko na górze i umieścić tam uszka. Oczka zrobić z ziela angielskiego, nosek z połówki grochu, a wąsiki z małych kawałków szczypiorku, robiąc najpierw małą dziurkę wykałaczką.
- Talerz udekorować listkami sałaty, bazylii i rozłożyć zajączki.
Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
Kategoria przepisów | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze