Domowe lody jagodowe. Bez specjalnych foremek
Domowe, zmrożone desery to pyszna propozycja na lato. Łatwo je zrobić, bo bazarki i stragany wprost uginają się pod ciężarem soczystych, zdrowych i tanich owoców. Można skorzystać z gotowych form, ale jeśli nie chcemy wydawać na nie pieniędzy czy nie mamy miejsca w małej kuchni do przechowywania kolejnych gadżetów, jako foremki sprawdzą się... pojemniki po małych jogurtach.
oprac. Magdalena Pomorska
- Czas przygotowania: Ponad 120 minut
- Rodzaj kuchni: Kuchnia polska
- Kategoria przepisów: Desery
- Sposób przygotowania: Na zimno
- Główne składniki :
Składniki
- 750 g jogurtu greckiego
- 2 szklanki owoców leśnych (mogą być mrożone)
- 4 łyżki miodu
Przepis
Owoce zmiksować wraz z jogurtem oraz miodem. Przelać masę do pojemniczków, wbić patyczki i włożyć do zamrażalnika. Mrozić ok. 3-4 godzin.
Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl