Domowe lody jagodowe. Bez specjalnych foremek
Domowe, zmrożone desery to pyszna propozycja na lato. Łatwo je zrobić, bo bazarki i stragany wprost uginają się pod ciężarem soczystych, zdrowych i tanich owoców. Można skorzystać z gotowych form, ale jeśli nie chcemy wydawać na nie pieniędzy czy nie mamy miejsca w małej kuchni do przechowywania kolejnych gadżetów, jako foremki sprawdzą się... pojemniki po małych jogurtach.
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 1-2 |
- 750 g jogurtu greckiego
- 2 szklanki owoców leśnych (mogą być mrożone)
- 4 łyżki miodu
Owoce zmiksować wraz z jogurtem oraz miodem. Przelać masę do pojemniczków, wbić patyczki i włożyć do zamrażalnika. Mrozić ok. 3-4 godzin.
Zobacz także wideo: fakty o lodach, które musisz znać
Kategoria przepisów | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze