Sałatka jarzynowa. Królowa wśród sałatek
Trudno sobie bez niej wyobrazić rodzinna uroczystość czy świąteczny stół. Sałatka jarzynowa, bo o niej mowa, to klasyka gatunku. W każdym domu jest przygotowywana nieco inaczej. Macie swój patent na sałatkę jarzynową?
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 4 |
Rodzaj diety: |
- Marchewkę, pietruszkę i ziemniaki gotujemy w obierkach na miękko. Jednak tak, aby warzywa zachowały jędrność. Cebulę, jajka i jabłka obieramy.
- Wszystko drobno kroimy i przesypujemy do dużej salaterki. Kukurydzę i groszek odsączamy i przekładamy do pozostałych składników.
- Ogórki kroimy w kostkę. Mieszamy ze sobą. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Dodajemy majonez, musztardę i dokładnie mieszamy.
- Przed podaniem schłodziłam trochę w lodówce.
Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
Kategoria przepisów | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze