Trwa ładowanie...
d4jw54h
oprac. Katarzyna Gileta

Dżem z jabłek z galaretką. Jak go zrobić?

Przepis

Dżem z galaretką cytrynową powinien się znaleźć w twojej domowej spiżarni. Jest doskonały do pieczywa, deserów, ciast czy naleśników. Galaretka nie tylko dodaje delikatnej cytrusowej nuty, ale także poprawia konsystencję dżemu. Jak go przygotować?

d4jw54h
3.7
(3 głosy)
Oceń:
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

4

123RF
Źródło: 123RF
Składniki
Przepis
  • Jabłka umyj, obierz cienko ze skórki, usuń gniazda nasienne. Owoce pokrój na mniejsze kawałki i przełóż do garnka o grubym dnie.
  • Podlej delikatnie wodą i gotuj na małym ogniu przez ok. 10-15 minut. Cytrynę wyszoruj i sparz.
  • Zetrzyj z niej skórkę i wyciśnij sok. Dodaj do jabłek.
  • Wsyp cukier oraz galaretkę cytrynową. Słoiczki umyj i wyparz.
  • Do suchych słoiczków przekładaj gorące jabłka.
  • Zakręć i odstaw do góry dnem do ostygnięcia.

Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl

Dżem z jabłek z galaretką. Jak go zrobić?
Kategoria przepisów
Rodzaj potrawy
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

1
2
Share
d4jw54h
d4jw54h
d4jw54h
d4jw54h
d4jw54h
Więcej tematów
d4jw54h