Pieczone ziemniaki z kminkiem
Jedną z moich ulubionych wersji ziemniaków są właśnie takie pieczone w piekarniku. Można je podawać do wielu rodzajów mięs, jajka sadzonego czy warzyw, a najlepsze jest to, że niewiele tracą na swej atrakcyjności nawet podgrzane następnego dnia.
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 4 |
- 1/2 kg ziemniaków
- 1 łyżka kminku
- 3 dag masła
- gruba sól
- Ziemniaki szorujemy i przekrawamy na pół w skórce.
- Rozgrzewamy piekarnik do 180 stopni i wkładamy do niego ziemniaki przecięta stroną do góry na blasze.
- Skrapiamy stopionym masłem i posypujemy kminkiem i solą. Pieczemy, aż będą miękkie (ok. 1 godziny).
Przepis dodał użytkownik patii.1
Kategoria przepisów | |
Rodzaj potrawy | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze