Trwa ładowanie...
d4e5llb

Pieczone ziemniaki z kminkiem

Przepis

Jedną z moich ulubionych wersji ziemniaków są właśnie takie pieczone w piekarniku. Można je podawać do wielu rodzajów mięs, jajka sadzonego czy warzyw, a najlepsze jest to, że niewiele tracą na swej atrakcyjności nawet podgrzane następnego dnia.

d4e5llb
5.0
(4 głosy)
Oceń:
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

4

123RF
Źródło: 123RF
Składniki
Przepis
  • Ziemniaki szorujemy i przekrawamy na pół w skórce.
  • Rozgrzewamy piekarnik do 180 stopni i wkładamy do niego ziemniaki przecięta stroną do góry na blasze.
  • Skrapiamy stopionym masłem i posypujemy kminkiem i solą. Pieczemy, aż będą miękkie (ok. 1 godziny).

Przepis dodał użytkownik patii.1

Pieczone ziemniaki z kminkiem
Kategoria przepisów
Rodzaj potrawy
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

4
3
Share
d4e5llb

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d4e5llb
d4e5llb
d4e5llb
d4e5llb
Więcej tematów
d4e5llb