Błyskawiczne pączki z jabłkami
Puszyste i rumiane pączki z jabłkami posmakują małym i dużym łasuchom. Na dodatek nie musisz czekać, aż ciasto wyrośnie, ponieważ w przepisie nie ma ani grama drożdży. Świetny pomysł na śniadanie lub słodką przekąskę. Przepis z bloga "Marta M.".
Redakcja WP Kuchnia
- Czas przygotowania: Do 30 minut
- Rodzaj kuchni: Kuchnia polska
- Okazja: Karnawał
- Kategoria przepisów: Desery
- Sposób przygotowania: Smażenie
- Główne składniki :
Składniki
Przepis
W dużej misce mieszamy jogurt, tarte jabłko, cynamon oraz jajka. Dosypujemy mąkę, proszek, cukier i pastę waniliową. Delikatnie wszystko mieszamy tylko do połączenia się składników. Rozgrzewamy olej na patelni. Oleju ma być na około 2 cm. Łyżką nakładamy porcje ciasta i smażymy na złoty kolor z obu stron. Usmażone pączusie odkładamy na ręcznik papierowy, by odsączyć je z nadmiaru tłuszczu. Można posypać cukrem pudrem.
Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl