Błyskawiczne pączki z jabłkami
Puszyste i rumiane pączki z jabłkami posmakują małym i dużym łasuchom. Na dodatek nie musisz czekać, aż ciasto wyrośnie, ponieważ w przepisie nie ma ani grama drożdży. Świetny pomysł na śniadanie lub słodką przekąskę. Przepis z bloga "Marta M.".
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 4 |
Okazja: |
W dużej misce mieszamy jogurt, tarte jabłko, cynamon oraz jajka. Dosypujemy mąkę, proszek, cukier i pastę waniliową. Delikatnie wszystko mieszamy tylko do połączenia się składników. Rozgrzewamy olej na patelni. Oleju ma być na około 2 cm. Łyżką nakładamy porcje ciasta i smażymy na złoty kolor z obu stron. Usmażone pączusie odkładamy na ręcznik papierowy, by odsączyć je z nadmiaru tłuszczu. Można posypać cukrem pudrem.
Zobacz też przepis na dorsza w delikatnym cieście
src="https://d.wpimg.pl/1037663187-899202209/dorsz.jpg"/>
Kategoria przepisów | |
Rodzaj potrawy | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze