Trwa ładowanie...
d3pqdds
d3pqdds

Błyskawiczne pączki z jabłkami

Przepis

Puszyste i rumiane pączki z jabłkami posmakują małym i dużym łasuchom. Na dodatek nie musisz czekać, aż ciasto wyrośnie, ponieważ w przepisie nie ma ani grama drożdży. Świetny pomysł na śniadanie lub słodką przekąskę. Przepis z bloga "Marta M.".

1.0
(2 głosy)
Oceń:
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

4

Okazja:
Błyskawiczne pączki z jabłkami
Marta M.
Składniki
  • 3/4 szklanki jogurtu greckiego
  • 1 duże jabłko (najlepiej kwaśne), starte na grubych oczkach
  • 1 łyżeczka cynamonu
  • 3 jajka
  • 1 i 1/2 szklanki mąki pszennej
  • 3 łyżki cukru/ ksylitolu
  • 1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 łyżeczka pasty waniliowej (opcjonalnie)
  • olej do smażenia
Przepis

W dużej misce mieszamy jogurt, tarte jabłko, cynamon oraz jajka. Dosypujemy mąkę, proszek, cukier i pastę waniliową. Delikatnie wszystko mieszamy tylko do połączenia się składników. Rozgrzewamy olej na patelni. Oleju ma być na około 2 cm. Łyżką nakładamy porcje ciasta i smażymy na złoty kolor z obu stron. Usmażone pączusie odkładamy na ręcznik papierowy, by odsączyć je z nadmiaru tłuszczu. Można posypać cukrem pudrem.

Zobacz też przepis na dorsza w delikatnym cieście

Błyskawiczne pączki z jabłkami
Kategoria przepisów
Rodzaj potrawy
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

3
2
Share
d3pqdds
d3pqdds
d3pqdds
d3pqdds
d3pqdds