Sałatka z ogórków do słoików na zimę
Chrupiąca sałatka z ogórków z dodatkiem czosnku to świetny pomysł na zimowe przetwory. Sałatka jest bardzo szybka w przygotowywaniu. Będzie idealnym dodatkiem do obiadu czy kanapek. Po prostu pycha.
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 4 |
- Ogórki pokroić w grube plasterki (około 8 mm), nie obierać, nasolić i pozostawić na 6 godzin.
- Odlać wodę, dodać paprykę, połowę czosnku całego i połowę pogniecionego.
- Ocet, cukier i olej zagotować, ostudzić i zalać ogórki, zostawić na 12 godzin.
- Wszystko wymieszać i nakładać do słoików. Nie Pasteryzować.
Przepis dodał użytkownik maxiuq
Kategoria przepisów | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze