Sałatka z ogórków do słoików na zimę
Chrupiąca sałatka z ogórków z dodatkiem czosnku to świetny pomysł na zimowe przetwory. Sałatka jest bardzo szybka w przygotowywaniu. Będzie idealnym dodatkiem do obiadu czy kanapek. Po prostu pycha.
- Czas przygotowania: Do 30 minut
- Rodzaj kuchni: Kuchnia polska
- Kategoria przepisów: Przetwory
- Sposób przygotowania: Gotowanie
- Główne składniki :
Składniki
Przepis
- Ogórki pokroić w grube plasterki (około 8 mm), nie obierać, nasolić i pozostawić na 6 godzin.
- Odlać wodę, dodać paprykę, połowę czosnku całego i połowę pogniecionego.
- Ocet, cukier i olej zagotować, ostudzić i zalać ogórki, zostawić na 12 godzin.
- Wszystko wymieszać i nakładać do słoików. Nie Pasteryzować.
Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl