Zupa ze świeżych ogórków. Pyszny sposób na ogórkową

Tradycyjną zupę ogórkową gotujemy z kiszonych ogórków. Jednak z powodzeniem możemy użyć również świeżych warzyw, szczególnie, kiedy sezon na ogórki w pełni. Jak przygotować pyszną zupę ze świeżych ogórków?

Zupa ze świeżych ogórków. Pyszny sposób na ogórkowąZupa ze świeżych ogórków. Pyszny sposób na ogórkową

Składniki

  • 300 g świeżego ogórka zielonego
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 litr rosołu z bulionu warzywnego 2 kostki
  • 100 ml kefiru
  • 1 łyżeczka soku z cytryny
  • 1 łyżka koperku
  • 1 łyżka natki pietruszki

Przepis

1. Obrane ogórki i czosnek opłukać, pokroić, zmiksować z bulionem, zagotować.

Przepis

2. Kefir wymieszać z sokiem z cytryny, pokrojoną pietruszką i
koperkiem.

Przepis

4. Kefir wlać do zupy. Zdjąć z ognia. Podawać ze świeżym pieczywem.

Wybrane dla Ciebie
Zacznij jeść, a od razu poczujesz różnicę. Szybko stracisz na wadze i zauważysz luz w pasie
Zacznij jeść, a od razu poczujesz różnicę. Szybko stracisz na wadze i zauważysz luz w pasie
Dodaj łyżeczkę do porannej kawy. Koncentracja wskoczy na wyższe obroty i wyregulujesz cukier
Dodaj łyżeczkę do porannej kawy. Koncentracja wskoczy na wyższe obroty i wyregulujesz cukier
Co się stanie, gdy zjesz fusy z kawy? Nie każdy zdaje sobie z tego sprawę
Co się stanie, gdy zjesz fusy z kawy? Nie każdy zdaje sobie z tego sprawę
Kiedyś w kuchni każdej babci, a dziś zapomniany. To idealna przyprawa na jesień i zimę
Kiedyś w kuchni każdej babci, a dziś zapomniany. To idealna przyprawa na jesień i zimę
Kupują ją warszawiacy przed bramami cmentarza. Możesz ją przygotować w swoim domu
Kupują ją warszawiacy przed bramami cmentarza. Możesz ją przygotować w swoim domu
Posyp patelnię odrobinką przed smażeniem ryby. Nie będzie pryskał
Posyp patelnię odrobinką przed smażeniem ryby. Nie będzie pryskał
Bogactwo smaku, witamin i przeciwutleniaczy. Jeszcze tylko dziś skorzystasz z promocji
Bogactwo smaku, witamin i przeciwutleniaczy. Jeszcze tylko dziś skorzystasz z promocji
Makłowicz tłumaczy, dlaczego Polacy źle gotują parówki. Przez 1 błąd mogą stać się trujące
Makłowicz tłumaczy, dlaczego Polacy źle gotują parówki. Przez 1 błąd mogą stać się trujące
Wystarczy kilka dziennie. Szybko przyniosą ulgę wymęczonym jelitom
Wystarczy kilka dziennie. Szybko przyniosą ulgę wymęczonym jelitom
Większość ludzi źle przechowuje cebulę i czosnek. A przez to tracą smak i najcenniejsze właściwości
Większość ludzi źle przechowuje cebulę i czosnek. A przez to tracą smak i najcenniejsze właściwości
Litwini uwielbiają, a Polaków aż wzdryga. To mięso jest świetnym źródłem minerałów i kolagenu dla stawów
Litwini uwielbiają, a Polaków aż wzdryga. To mięso jest świetnym źródłem minerałów i kolagenu dla stawów
Na piątek jak znalazł. Biegnij do sklepu, póki trwa promocja
Na piątek jak znalazł. Biegnij do sklepu, póki trwa promocja