Zupa ze świeżych ogórków. Pyszny sposób na ogórkową
Tradycyjną zupę ogórkową gotujemy z kiszonych ogórków. Jednak z powodzeniem możemy użyć również świeżych warzyw, szczególnie, kiedy sezon na ogórki w pełni. Jak przygotować pyszną zupę ze świeżych ogórków?
- Czas przygotowania: Do 30 minut
- Rodzaj kuchni: Kuchnia polska
- Kategoria przepisów: Zupy
- Sposób przygotowania: Gotowanie
- Główne składniki :
Składniki
- 300 g świeżego ogórka zielonego
- 2 ząbki czosnku
- 1 litr rosołu z bulionu warzywnego 2 kostki
- 100 ml kefiru
- 1 łyżeczka soku z cytryny
- 1 łyżka koperku
- 1 łyżka natki pietruszki
Przepis
1. Obrane ogórki i czosnek opłukać, pokroić, zmiksować z bulionem, zagotować.
Przepis
2. Kefir wymieszać z sokiem z cytryny, pokrojoną pietruszką i
koperkiem.
Przepis
4. Kefir wlać do zupy. Zdjąć z ognia. Podawać ze świeżym pieczywem.
Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl