Pieczone ziemniaki z czosnkiem i kminkiem
Pieczone ziemniaczki to doskonały dodatek do dania głównego. Można je podawać do wielu rodzajów mięs, jajka sadzonego czy warzyw.
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 4 |
Rodzaj diety: |
- 600 g ziemniaków
- 5 ząbków czosnku
- łyżka kminku
- sól
- 4 łyżki oleju
- Czosnek rozetrzeć z solą, natrzeć obrane i pokrojone w plastry ziemniaki, oprószyć kminkiem.
- Ułożyć na wysmarowanej olejem blasze, skropić ziemniaki olejem, piec w temp. 200 st. przez 45 minut.
Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
Kategoria przepisów | |
Rodzaj potrawy | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze