Trwa ładowanie...
d2ap47t
d2ap47t

Pieczone ziemniaczki w ziołowej posypce. Pyszny dodatek do obiadu

Przepis

Pieczone ziemniaczki to doskonały dodatek do dania głównego. Idealnie upieczone ziemniaczki mają chrupiącą skórkę i miękki środek. Jak to zrobić? Wypróbuj nasz przepis.

4.4
(7 głosów)
Oceń:
d2ap47t
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

2

Rodzaj diety:
Pieczone ziemniaczki w ziołowej posypce. Pyszny dodatek do obiadu
123RF
Pieczone ziemniaczki w ziołowej posypce. Pyszny dodatek do obiadu
Składniki
Przepis
  • Ziemniaki obieramy, myjemy i kroimy na połówki, gotujemy aż będą średnio miękkie. Odcedzamy i żeby nie były zbyt mokre.
  • Na talerzu mieszamy: bułkę tartą, paprykę słodką, zioła, odrobinę pieprzu i soli.
  • Wsypujemy do tego ziemniaczki i dokładnie obtaczamy. Następnie wykładamy na blachę wysmarowaną tłuszczem i wstawiamy do nagrzanego piekarnika.
  • Pieczemy ok. 30 minut w temp. 200 stopni.

Przepis dodał użytkownik agajolaw

Pieczone ziemniaczki w ziołowej posypce. Pyszny dodatek do obiadu
Kategoria przepisów
Rodzaj potrawy
Sposób przygotowania
Główne składniki
d2ap47t

Podziel się opinią

Share
d2ap47t
d2ap47t

d2ap47t
d2ap47t
d2ap47t