Trwa ładowanie...
d1uvddf
d1uvddf

Gofrowe mini burgery

Przepis

Gofry i burgery to jedne z ulubionych dań dzieci. Okazuje się, że można je połączyć. Wystarczy przygotować burgery, w których bułkę zastąpimy wytrawnymi goframi. Całość podana z mięsnym dodatkiem, sera i warzyw będzie przepyszną propozycją na obiad.

5.0
(3 głosy)
Oceń:
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

1-2

Okazja:
Gofrowe mini burgery
Materiały prasowe
Składniki
  • 1 szklanka mąki pszennej
  • 1 duże jajko
  • 140 ml mleka 2 proc.
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • sól, pieprz, kurkuma, papryka słodka - do smaku
  • 100 g sera żółtego
  • 100 g wędliny drobiowej np. filet z indyka
  • świeże warzywa : sałata, ogórki, pomidory, szczypiorek
Przepis

Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia oraz przyprawami. Dodajemy mleko roztrzepane z jajkiem oraz oliwę, mieszamy, odstawiamy na ok. 15 minut. Po tym czasie pieczemy na rumiano w maksymalnie nagrzanej tortownicy. Podajemy na ciepło przełożone serem żółtym, wędliną oraz świeżym warzywami.

Przepis przygotowała Sylwia Ładyga, ambasadorka marki Serenada, autorka bloga "Ostra na Słodko", uczestniczka V edycji programu "Mastechef".

Gofrowe mini burgery
Kategoria przepisów
Rodzaj potrawy
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

2
2
Share
d1uvddf
d1uvddf
d1uvddf
d1uvddf
d1uvddf