Trwa ładowanie...
d2rqfdx
19-04-2009 14:10

Lukier rumowy - ucierany

Przepis

Lukier z białek i cukru pudru z dodatkiem rumu to jedna z wersji klasycznego lukru królewskiego. Taka glazura idealnie pasuje do babeczek, pierniczków i pączków. Ma niepowtarzalny aromat.

d2rqfdx
3.5
(2 głosy)
Oceń:
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

2-4

Okazja:
Pixabay.com
Źródło: Pixabay.com
Składniki
  • białko 1 sztuka
  • cukier puder 1 i 1/4 szkl.
  • rum 1/2 kieliszka
Przepis

Cukier puder utrzeć dokładnie z białkiem, na końcu dodać rum.

Przepis dodał użytkownik oliwkowa

Lukier rumowy - ucierany
Kategoria przepisów
Rodzaj potrawy
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

1
Share
d2rqfdx

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d2rqfdx
d2rqfdx
d2rqfdx
d2rqfdx
Więcej tematów
d2rqfdx