19-04-2009 14:10
Lukier rumowy - ucierany
Przepis
Lukier z białek i cukru pudru z dodatkiem rumu to jedna z wersji klasycznego lukru królewskiego. Taka glazura idealnie pasuje do babeczek, pierniczków i pączków. Ma niepowtarzalny aromat.
3.5
(2 głosy)
Oceń:
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 2-4 |
Okazja: |
Źródło: Pixabay.com
Składniki
- białko 1 sztuka
- cukier puder 1 i 1/4 szkl.
- rum 1/2 kieliszka
Przepis
Cukier puder utrzeć dokładnie z białkiem, na końcu dodać rum.
Przepis dodał użytkownik oliwkowa
Lukier rumowy - ucierany
Kategoria przepisów | |
Rodzaj potrawy | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
1
Komentarze
Trwa ładowanie
.
.
.