Kajzerki zapiekane z jajkiem. Pomysł na pyszne śniadanie
Przepisy Joli to więcej niż blog i strona na facebooku – to już instytucja. W jej książce znajdziemy dostosowane do pory roku nieskomplikowane przepisy z propozycjami śniadań, obiadów i kolacji, tworzące tygodniowe menu dla całej rodziny - wraz z listą niezbędnych produktów.
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 1 |
Z bułek odetnij górę, odłóż, a środek wydrąż (uważając, żeby nie uszkodzić skórki). Do każdej bułki nałóż po łyżeczce tartego żółtego sera, drobno pokrojoną czerwoną paprykę, posiekany szczypiorek i wbij jajko. Dopraw solą i pieprzem, wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni (grzanie góra i dół) na ok. 10 min (piecz do momentu ścięcia się jajek). Ścięte części bułek również podpiekaj, przez 2–3 min.
Przepis pochodzi z książki "Przepisy Joli. Od śniadania do kolacji"
Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
Kategoria przepisów | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze