Trwa ładowanie...
d1wyplw
d1wyplw

Kajzerki zapiekane z jajkiem. Pomysł na pyszne śniadanie

Przepis

Przepisy Joli to więcej niż blog i strona na facebooku – to już instytucja. W jej książce znajdziemy dostosowane do pory roku nieskomplikowane przepisy z propozycjami śniadań, obiadów i kolacji, tworzące tygodniowe menu dla całej rodziny - wraz z listą niezbędnych produktów.

3.2
(58 głosów)
Oceń:
d1wyplw
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

1

Zdjęcie
Przepisy Joli
Składniki
  • 4 bułki kajzerki
  • 4 jajka
  • ½ czerwonej papryki
  • 4 łyżeczki tartego żółtego sera
  • ½ pęczka szczypiorku
  • sól, pieprz
Przepis

Z bułek odetnij górę, odłóż, a środek wydrąż (uważając, żeby nie uszkodzić skórki). Do każdej bułki nałóż po łyżeczce tartego żółtego sera, drobno pokrojoną czerwoną paprykę, posiekany szczypiorek i wbij jajko. Dopraw solą i pieprzem, wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni (grzanie góra i dół) na ok. 10 min (piecz do momentu ścięcia się jajek). Ścięte części bułek również podpiekaj, przez 2–3 min.

Przepis pochodzi z książki "Przepisy Joli. Od śniadania do kolacji"

Materiały prasowe

Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl

Kajzerki zapiekane z jajkiem. Pomysł na pyszne śniadanie
Kategoria przepisów
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

281
34
Share
d1wyplw
d1wyplw
d1wyplw
d1wyplw
d1wyplw
d1wyplw