''Szybkie'' gofry. Pomysł na słodkie śniadanie
Masz ochotę na pyszne i słodkie śniadanie? Gofry możesz podawać z dżemem, kremem czekoladowym, cukrem pudrem, bitą śmietaną, syropem klonowym... Możliwości jest bardzo wiele, a przygotowanie ciasta na ten przysmak nie zajmie ci wiele czasu. Z przepisu powinno wyjść ok. 8 gofrów.
oprac. Alicja Jasińska
- Czas przygotowania: Do 30 minut
- Rodzaj kuchni: Inna kuchnia
- Kategoria przepisów: Śniadanie
- Sposób przygotowania: Pieczenie
- Główne składniki :
Składniki
- 2,5 szklanki mąki pszennej
- 0,5 szklanki oleju roślinnego
- 1,5 szklanki mleka
- 1 łyżka proszku do pieczenia
- szczypta soli
- 3 łyżki cukru
Przepis
Mąkę przesiać do miski. Dodać resztę składników i zmiksować do jednolitej masy. Przed pieczeniem nagrzać gofrownicę. Można też posmarować lekko płytę olejem i powtórzyć czynność po kilku gofrach. Przysmak podawać z ulubionymi dodatkami.
Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl