Trwa ładowanie...
d1oa293
Marzena Szkodzińska
28-03-2019 13:23

Naleśniki budyniowe. Wypróbuj na obiad

Przepis

Sposobów na naleśniki jest mnóstwo. "Ja prawie za każdym razem robię je inaczej - coś dodam, coś odejmę, wymieszam i smażę" - pisze Marzena, autorka bloga "Kulinarna Maniusia".

d1oa293
3.2
(64 głosy)
Oceń:
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

2-3

Kulinarna Maniusia
Źródło: Kulinarna Maniusia
Składniki
  • 3 jajka
  • 1 budyń waniliowy (40 g)
  • 1 łyżka cukru trzcinowego
  • 300 ml mleka
  • 300 ml wody
  • 400 g mąki pszennej
  • szczypta soli
Przepis

Do miski wbijamy jajka. Miksujemy je z cukrem. Następnie wlewamy mleko, wodę, sól, budyń (proszek) i mąkę, ponownie miksujemy, aż składniki dobrze się połączą. Rozgrzewamy patelnię, dodajemy odrobinę oleju kokosowego i smażymy naleśniki na rumiano z dwóch stron. Podajemy z czym lubimy - twarożek z jogurtem, cukrem i cynamonem, dżem lub czekolada. Możemy także je podjadać same bez dodatków, ja takie bardzo lubię.

Naleśniki budyniowe. Wypróbuj na obiad
Kategoria przepisów
Rodzaj potrawy
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

231
61
Share
d1oa293

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d1oa293
d1oa293
d1oa293
d1oa293
Więcej tematów
d1oa293