Naleśniki budyniowe. Wypróbuj na obiad
Sposobów na naleśniki jest mnóstwo. "Ja prawie za każdym razem robię je inaczej - coś dodam, coś odejmę, wymieszam i smażę" - pisze Marzena, autorka bloga "Kulinarna Maniusia".
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 2-3 |
Do miski wbijamy jajka. Miksujemy je z cukrem. Następnie wlewamy mleko, wodę, sól, budyń (proszek) i mąkę, ponownie miksujemy, aż składniki dobrze się połączą. Rozgrzewamy patelnię, dodajemy odrobinę oleju kokosowego i smażymy naleśniki na rumiano z dwóch stron. Podajemy z czym lubimy - twarożek z jogurtem, cukrem i cynamonem, dżem lub czekolada. Możemy także je podjadać same bez dodatków, ja takie bardzo lubię.
Kategoria przepisów | |
Rodzaj potrawy | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze