Trwa ładowanie...
d4jz9ku
d4jz9ku

Naleśniki budyniowe. Wypróbuj na obiad

Przepis

Sposobów na naleśniki jest mnóstwo. "Ja prawie za każdym razem robię je inaczej - coś dodam, coś odejmę, wymieszam i smażę" - pisze Marzena, autorka bloga "Kulinarna Maniusia".

3.2
(63 głosy)
Oceń:
d4jz9ku
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

2-3

Zdjęcie
Kulinarna Maniusia
Składniki
  • 3 jajka
  • 1 budyń waniliowy (40 g)
  • 1 łyżka cukru trzcinowego
  • 300 ml mleka
  • 300 ml wody
  • 400 g mąki pszennej
  • szczypta soli
Przepis

Do miski wbijamy jajka. Miksujemy je z cukrem. Następnie wlewamy mleko, wodę, sól, budyń (proszek) i mąkę, ponownie miksujemy, aż składniki dobrze się połączą. Rozgrzewamy patelnię, dodajemy odrobinę oleju kokosowego i smażymy naleśniki na rumiano z dwóch stron. Podajemy z czym lubimy - twarożek z jogurtem, cukrem i cynamonem, dżem lub czekolada. Możemy także je podjadać same bez dodatków, ja takie bardzo lubię.

Naleśniki budyniowe. Wypróbuj na obiad
Kategoria przepisów
Rodzaj potrawy
Sposób przygotowania
Główne składniki
d4jz9ku

Podziel się opinią

226
60
Share
d4jz9ku
d4jz9ku
d4jz9ku
d4jz9ku
d4jz9ku