Trwa ładowanie...
d1p6b8g

Zapiekane plastry ziemniaczane z żółtym serem

Przepis

Przyrumienione pieczone ziemniaczki z chrupiącą skórką to jeden z najpyszniejszych dodatków do obiadu. A ziemniaki zapiekane z serem to kulinarne mistrzostwo świata! Warto się spieszyć z jedzeniem, bo błyskawicznie znikają ze stołu.

d1p6b8g
3.0
(11 głosów)
Oceń:
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

2

123RF
Źródło: 123RF
Składniki

Dodatkowo:

  • koperek lub bazylia
Przepis
  • Ziemniaki obrać, przekroić na pół i pokroić na plastry o grubości około 0,5 cm (nie rozdzielać ich).
  • Pokrojone połówki ziemniaków położyć na blasze wysmarowanej tłuszczem wymieszanym z odrobiną wody i lekko rozsunąć plastry.
  • Ziemniaki posmarować oliwą i przyprawić. Można posypać koperkiem lub bazylią. Piec około 30-40 min. Posypać je startym żółtym serem i piec przez około 10 min.
  • Aby ziemniaki nie przywierały do blachy, można na blasze położyć papier do pieczenia

Przepis dodał użytkownik meg_f

Zapiekane plastry ziemniaczane z żółtym serem
Kategoria przepisów
Rodzaj potrawy
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

2
5
Share
d1p6b8g
d1p6b8g
d1p6b8g
d1p6b8g
d1p6b8g
Więcej tematów
d1p6b8g