Trwa ładowanie...
d3xbsh9
04-12-2018 12:58

Potrawka z serc indyczych. Pyszny sposób na podroby

Przepis

Ten przepis dostaliśmy od czytelniczki. - Bardzo proste danie i wyjątkowo smaczne. Można podawać z kaszą, ryżem, ziemniakami. W mojej rodzinie przyjęła się kasza i szczerze polecam tę wersję - pisze pani Ala.

d3xbsh9
2.6
(5 głosów)
Oceń:
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

2-3

dziejesie.wp.pl
Źródło: dziejesie.wp.pl
Składniki
  • 1/2 kg serc indyczych
  • 1 marchewka
  • kawałek selera naciowego
  • 1 mała czerwona papryka
  • 1 cebula
  • 2-3 ząbki czosnku
  • 1 kostka bulionowa drobiowa
  • 1 łyżka mąki pszennej
  • kilka łyżek oleju
  • pieprz,sól
  • papryka słodka, ostra
Przepis

Serca indycze opłukać, obrać z błonek pokroić na grubsze plastry. Warzywa pokroić w kostkę po za marchewką. Marchew w półplasterki. Na patelni rozgrzać olej 2 łyżki. Wrzucić czosnek i cebulę, zeszklić. Następnie dodać pozostałe warzywa chwilę poddusić około 5-10 minut. Warzywa przełożyć do rondelka. Patelnię oczyścić wodą i resztki po smażeniu przelać do warzyw. Na patelnię wlać 2 łyżki oleju rozgrzać, włożyć sera i podsmażyć z każdej strony. Następnie przełożyć do warzyw. Kostkę bulionową rozpuścić w 1/2 szklanki wrzącej wody dodać do potrawki. Doprawić do smaku pieprzem, solą, papryką słodką i ostrą, według własnego smaku. Przykryć i dusić około 40 minut na wolnym ogniu. Na koniec rozmieszać łyżkę mąki z niewielką ilością zimnej wody, wlać do potrawki, zamieszać zagotować. Podawać z kaszą, ryżem lub ziemniakami.

Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl

Potrawka z serc indyczych. Pyszny sposób na podroby
Kategoria przepisów
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

7
3

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d3xbsh9
d3xbsh9
d3xbsh9
d3xbsh9
Więcej tematów
d3xbsh9