Trwa ładowanie...
d7swrvh
d7swrvh

Kluski kładzione z sera z kaszą manną. Na słodkie drugie danie lub na deser

Przepis

Kluski kładzione na słodko to przepyszna propozycja na podwieczorek. Przepis jest bardzo prosty. Kluseczki najlepiej smakują z bułką tartą podsmażoną na maśle. Więcej pyszności znajdziecie na blogu "Królestwo Garów".

3.6
(33 głosy)
Oceń:
d7swrvh
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

1-2

Okazja:
kluski kładzione z sera
Królestwo garów
kluski kładzione z sera
Składniki
Przepis

Kaszę wsypać do miseczki i zalać mlekiem. Odstawić na pół godziny. Ser zemleć. Białka ubić na sztywną pianę. Masło utrzeć, ucierając dodawać cukier i żółtka. Do masy maślano-żółtkowej dodać ser i kaszę, dokładnie wymieszać. Następnie dodać pianę z białek. Delikatnie, ale dokładnie wymieszać. Kłaść łyżką kluski na wrzącą, lekko osoloną wodę. Za każdym razem łyżkę zanurzać we wrzącej wodzie (gdyby ciasto było za rzadkie i kluski się rozpływały, należy dodać łyżkę kaszy, wymieszać i odstawić na 5 minut). Gotować około 5 minut.

Polecamy też: tort czekoladowy korzenny

Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl

d7swrvh
Kluski kładzione z sera z kaszą manną. Na słodkie drugie danie lub na deser
Kategoria przepisów
Rodzaj potrawy
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

49
9
Share
d7swrvh
d7swrvh

d7swrvh
d7swrvh
d7swrvh