Trwa ładowanie...
d46lbc4
oprac. Katarzyna Gileta

Kulki z indyka. Podaj z ulubionym makaronem

Przepis

"Kulki z indyka przygotowane wcześniej mogą być wykorzystane na wiele sposobów: jako samodzielny mięsny obiad, mogą być duszone w sosie, mogą być ugrillowane lub pieczone. U mnie zazwyczaj najpierw krótko je podsmażam na dużym ogniu a potem duszę w sosie, wówczas są niezwykle aromatyczne i soczyste" - pisze autorka bloga "Marta M.".

d46lbc4
5.0
(1 głos)
Oceń:
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

1-2

Marta M.
Źródło: Marta M.
Składniki
  • ok. 500 g mielonego mięsa z indyka
  • 1 duża cebula czerwona, pokrojona w kotkę
  • garść świeżej natki pietruszki
  • 1 jajko
  • 3-4 łyżki bułki tartej
  • 2 łyżeczki soli
  • 1 łyżeczka pieprzu
  • 1 łyżka słodkiej papryki czerwonej
  • 1 łyżeczka mielonego kuminu
  • szczypta chili
  • 2 ząbki czosnku przeciśniętego przez praskę
  • 1/3 szklanki wody gazowanej (aby nadać puszystości)
Przepis

Wszystkie składniki bardzo dokładnie mieszamy i lepimy kule ulubionej wielkości. Smażymy na rozgrzanym oleju, lub grillujemy albo pieczemy. Podajemy z ulubionymi dodatkami. Najlepiej przygotować je kilka godzin przed przyrządzaniem, wówczas smaki się przegryzą i będą bardziej aromatyczne.

Kulki z indyka. Podaj z ulubionym makaronem
Kategoria przepisów
Rodzaj potrawy
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

Share
d46lbc4
d46lbc4
d46lbc4
d46lbc4
d46lbc4
Więcej tematów
d46lbc4